חזה עוף ברוטב פירות יבשים על מצע ורדים מיובשים

מצרכים (10 מנות)10 חזות שלמים של עוף צעיר1 בצל קצוץ.30 גרם שקדים קלופים, קלויים ופרוסים30 גרם אגוזי מלך קצוצים גס10 תמרים ללא גלעין10 תאנים10 משמשים מיובשים10 שזיפים מיובשים30 גרם צימוקים לבניםחצי כוס יין לבן יבשמלחפלפל לבן לפי הטעם1 מקל קינמון 2 כפות שמן זית1 כף מי ורדים1 כף סוכר30 גרם עמילן להסמכת הרוטב30 גרם עלי ורדים מיובשיםאופן ההכנהמחממים מחבת עם מעט שמן זית, וצולים קלות את החזות משני הצדדים. מעבירים את החזות לתבנית אפייה. ממשיכים לטגן את הבצל הקצוץ עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים קלות.מוסיפים את חומרי הטעם ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכינים בנפרד בלילה מן העמילן והיין ומסמיכים את הרוטב שיהיה שקוף. יוצקים על החזות ומכסים בנייר אפייה.מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-170 מעלות. למשך 20 דקות. מניחים על צלחת ומקשטים בעלי הורדים.

מצרכים (10 מנות)
10 חזות שלמים של עוף צעיר
1 בצל קצוץ.
30 גרם שקדים קלופים, קלויים ופרוסים
30 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
10 תמרים ללא גלעין
10 תאנים
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים
30 גרם צימוקים לבנים
חצי כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל לבן לפי הטעם
1 מקל קינמון 2 כפות שמן זית
1 כף מי ורדים
1 כף סוכר
30 גרם עמילן להסמכת הרוטב
30 גרם עלי ורדים מיובשים

אופן ההכנה
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, וצולים קלות את החזות משני הצדדים.

מעבירים את החזות לתבנית אפייה. ממשיכים לטגן את הבצל הקצוץ עד לקבלת צבע זהוב.

מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים קלות.

מוסיפים את חומרי הטעם ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מכינים בנפרד בלילה מן העמילן והיין ומסמיכים את הרוטב שיהיה שקוף. יוצקים על החזות ומכסים בנייר אפייה.

מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-170 מעלות. למשך 20 דקות.

מניחים על צלחת ומקשטים בעלי הורדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר