חזה עוף מוקפץ עם פטריות שי-טאקה טריות

החומרים:100 גרם פטריות שי-טאקה חתוכות (חבילת פטריות אחת)חצי ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס"מחצי כוס רוטב טריאקי מוכן או רוטב סויה2-3 בצלצלי שלוט או בצל סגול אחדגבעול סלרי אמריקאי (ללא העלים) חתוך לרצועות דקות חצי כוס גזר קלוף חתוך לרצועות דקותחצי כפית אבקת שום איכותית או שן שום כתושהחצי כפית גרידת ג'ינג'ר טרי (זנגביל)מלח ופלפל לפי הטעם1 כף קורנפלור (עמילן תירס)רבע כוס מים קריםצ'ילי חריף יבש כתושאופן ההכנה:משרים בקערה את רצועות העוף עם רבע כוס רוטב טריאקי מוכן או רוטב סויה לשעה עד שעתיים במקרר להתמזגות הטעמים.במחבת גדולה או ווק מקפיצים את רצועות העוף עם רוטב ההשריה במעט שמן זית עד להשחמה, ומעבירים לקערה.מוסיפים למחבת או לווק מעט שמן זית ומקפיצים את הבצל, מוסיפים בהדרגה את הסלרי, הגזר, פטריות השי-טאקה, שום, ג'ינג'ר ומתבלים בצ'ילי חריף לפי הטעם.מבשלים את התערובת 5 דקות על אש בינונית עד שהירקות מתרככים מעט.בינתיים, בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים, ויוצקים את הבלילה על רצועות העוף ומערבבים היטב.מוסיפים את רצועות העוף בחזרה למחבת אל תערובת הירקות, ומבשלים מעט עד שהרוטב מתחיל להסמיך.מגישים מייד.מומלץ להגיש את המנה בליווי אורז לבן מבושל.

החומרים:
100 גרם פטריות שי-טאקה חתוכות (חבילת פטריות אחת)
חצי ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס"מ
חצי כוס רוטב טריאקי מוכן או רוטב סויה
2-3 בצלצלי שלוט או בצל סגול אחד
גבעול סלרי אמריקאי (ללא העלים) חתוך לרצועות דקות
חצי כוס גזר קלוף חתוך לרצועות דקות
חצי כפית אבקת שום איכותית או שן שום כתושה
חצי כפית גרידת ג'ינג'ר טרי (זנגביל)
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף קורנפלור (עמילן תירס)
רבע כוס מים קרים
צ'ילי חריף יבש כתוש

אופן ההכנה:
משרים בקערה את רצועות העוף עם רבע כוס רוטב טריאקי מוכן או רוטב סויה לשעה עד שעתיים במקרר להתמזגות הטעמים.
במחבת גדולה או ווק מקפיצים את רצועות העוף עם רוטב ההשריה במעט שמן זית עד להשחמה, ומעבירים לקערה.
מוסיפים למחבת או לווק מעט שמן זית ומקפיצים את הבצל, מוסיפים בהדרגה את הסלרי, הגזר, פטריות השי-טאקה, שום, ג'ינג'ר ומתבלים בצ'ילי חריף לפי הטעם.
מבשלים את התערובת 5 דקות על אש בינונית עד שהירקות מתרככים מעט.
בינתיים, בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים, ויוצקים את הבלילה על רצועות העוף ומערבבים היטב.
מוסיפים את רצועות העוף בחזרה למחבת אל תערובת הירקות, ומבשלים מעט עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
מגישים מייד.

מומלץ להגיש את המנה בליווי אורז לבן מבושל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר