חזה עוף עם טאפנד עטוף בפילו על קולי עגבניות ושמן זית

מתכון ל- 4 סועדיםחומרים לעוף:600 גרם חזה עוף4 כפות טאפנד4 עלי בצק פילוחופן עלי טימיןמלח ופלפל שחור טחון טרי4 כפות שמן זית משובחחומרים לטאפנד:(ניתן להשתמש בטאפנד מוכן)250 גרם זיתי קלמטה 1 שן שום טרייה וקלופהחופן עלי טימין טרייםחומרים לקולי עגבניות:300 גרם עגבניות שרי או תמר יפות ובשלות4-5 כפות שמן זית משובח1 שן שום טרייה וקלופהמלח, פלפל ומעט סוכראופן ההכנה:מחממים תנור ל-180 מעלות.מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.מחלקים את העוף לארבע מנות יפות של כ-150 גרם כל אחת.מחממים מחבת על אש גבוהה עם שתי כפות שמן זית ושן שום.צולים את העוף מכל הצדדים עד שהוא מתחיל להזהיב.מסירים מהאש ומניחים בצד.מכינים את הטאפנד: מגלענים את הזיתים וטוחנים אותם יחד עם השום והטימין במעבד מזון עד לקבלת מרקם משחתי.מורחים כל מנת עוף בכף של טאפנד.מניחים עלה פילו על משטח עבודה נקי ועליו את העוף עם הטאפנד, מתבלים במלח ופלפל ומעט עלי טימין.עוטפים את העוף בפילו, משמנים בעזרת מברשת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.אופים את "חבילות" העוף כ-20 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב-חום.בזמן שהעוף בתנור מניחים את העגבניות עם שאר מרכיבי הקולי במעבד המזון וטוחנים.אופן ההגשה:שמים כף של קולי עגבניות על צלחת ויוצרים עיגול של רוטב בעזרת כף.מעל הרוטב מניחים "חבילה", אפשר לחצות כל מנה כדי שיראו את העוף.מקשטים בעלי פטרוזיליה טריים.מומלץ להגיש עם אורז לבן או פסטה מקמח מלא.מתוך סדנת שף בקניון CINEMALL בחיפה, לרגל חודש מסיק הזיתים בקניון. מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים

מתכון ל- 4 סועדים

חומרים לעוף:
600 גרם חזה עוף
4 כפות טאפנד
4 עלי בצק פילו
חופן עלי טימין
מלח ופלפל שחור טחון טרי
4 כפות שמן זית משובח

חומרים לטאפנד:
(ניתן להשתמש בטאפנד מוכן)
250 גרם זיתי קלמטה
1 שן שום טרייה וקלופה
חופן עלי טימין טריים

חומרים לקולי עגבניות:
300 גרם עגבניות שרי או תמר יפות ובשלות
4-5 כפות שמן זית משובח
1 שן שום טרייה וקלופה
מלח, פלפל ומעט סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
מחלקים את העוף לארבע מנות יפות של כ-150 גרם כל אחת.
מחממים מחבת על אש גבוהה עם שתי כפות שמן זית ושן שום.
צולים את העוף מכל הצדדים עד שהוא מתחיל להזהיב.
מסירים מהאש ומניחים בצד.
מכינים את הטאפנד: מגלענים את הזיתים וטוחנים אותם יחד עם השום והטימין במעבד מזון עד לקבלת מרקם משחתי.
מורחים כל מנת עוף בכף של טאפנד.
מניחים עלה פילו על משטח עבודה נקי ועליו את העוף עם הטאפנד, מתבלים במלח ופלפל ומעט עלי טימין.
עוטפים את העוף בפילו, משמנים בעזרת מברשת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים את "חבילות" העוף כ-20 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב-חום.
בזמן שהעוף בתנור מניחים את העגבניות עם שאר מרכיבי הקולי במעבד המזון וטוחנים.

אופן ההגשה:
שמים כף של קולי עגבניות על צלחת ויוצרים עיגול של רוטב בעזרת כף.
מעל הרוטב מניחים "חבילה", אפשר לחצות כל מנה כדי שיראו את העוף.
מקשטים בעלי פטרוזיליה טריים.
מומלץ להגיש עם אורז לבן או פסטה מקמח מלא.

מתוך סדנת שף בקניון CINEMALL בחיפה, לרגל חודש מסיק הזיתים בקניון. מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר