ל- 4 סועדים
חומרים:
4 יח' חזה עוף פרוס דק (כמו לשניצל) – במשקל 250 גר' למנה
מעט בצל ירוק פרוס לאלכסון דק
חומרים לתערובת תבלינים קריאולית:
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
½ כפית טימין יבש טחון
½ כפית אורגנו יבש טחון
½ כפית מלח
½ כפית סוכר חום כהה
חומרים לאורז:
400 גר' אורז יסמין לבן
650 סמ"ק ציר עוף
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן
3 תרמילי הל שלמים
3 כפות שמן קנולה / תירס
אופן ההכנה:
הכנת התערובת הקריאולית:
לערבב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
הכנת האורז:
לחמם את ציר העוף, מלח, פלפל לבן והל בקלחת עד לסף רתיחה.
להכניס את האורז והשמן לסיר ולטגן על אש בינונית כדקה. לצקת את ציר העוף המתובל לסיר, להנמיך את האש לנמוכה, ולבשל כ- 20 דקות (לכסות את הסיר במכסה+מגבת). לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה כ- 10 דקות נוספות.
הכנת חזות עוף:
לבזוק בנדיבות מתערובת התבלינים על חזות העוף, ולצלות אותם במחבת גריל או תנור גריל כ- 3 דקות מכל צד.
אופן ההגשה:
לעצב אורז במרכז צלחת אישית, ולהניח מעליו את חזה העוף לכל מנה.
לפזר מעט בצל ירוק פרוס על חזה העוף.