חטיף פיצוחים ותמרים

מתכון של ערבה שלוש ממעלות לגלילת פיצוחים ותמרים בריאה שכיף ובריא לנשנש לצד הקפה או התה. חטיף בריא ומלא באנרגיה. ממכר וקל להכנה. המתכון במסגרת מיזם של מיה תעשיות מזון שנרתמת לעזרת עובדי ענף המסעדנות בתקופת הקורונה 2020 ומעניקה חשיפה לטבחים צעירים שיצרו מתכון מקורי לכבוד חגי תשרי תוך שימוש במוצרי מיה

מערבבים היטב את תערובת האגוזים עם התמרים, הסילאן והטחינה ומחלקים לשני כדורים שווים. צילום מיה

מצרכים

500 גרם (חפיסה) תמרים בואקום או 500 גרם תמרים טחונים

3 כפות טחינה גולמית

3 כפות סילאן טבעי כמו של מיה

100 גרם פיסטוקים טבעי או קלוי כמו של מיה

100 גרם פקאנים טבעי או קלוי

100 גרם שקדים שלמים או שבבים

100 גרם אגוזי קשיו טבעי או קלוי

או 400 גרם של תערובת אגוזים שאוהבים

אופציה לתוספת: 1 כף גדושה של אבקת קקאו לטעם שוקולדי

לציפוי

100 גרם שומשום קלוי מעט במחבת

אופציות נוספות: קוקוס לבן, אבקת קקאו , בוטנים גרוסים וכו'

צילום מיה

אופן ההכנה

 שמים את התמרים בקערה ומכניסים ל- 30 שניות למיקרוגל לריכוך קל.

בתנור אפייה קולים את תערובת האגוזים קלות.

מערבבים היטב את תערובת האגוזים עם התמרים, הסילאן והטחינה.

מחלקים ל -2 כדורים שווים.

יוצרים מכל כדור גליל ומצפים בשומשום הקלוי.

עוטפים אותו בנייר כסף או ניילון נצמד.

מכניסים למקפיא ל- 30 עד 60 דקות.

מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

מסדרים בכלי אטום ושומרים במקפיא עד להגשה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה