חלה לשבת מקמח אורגני

חומרים:כ- 1.5 כוסות מי ברז50 גרם שמרים לחים (או 15 גרם שמרים יבשים)1 ק"ג קמח אורגני לבן2 ביצים טרופות (להשאיר כף ביצה בצד להברשה)1/2 כוס שמן קנולה1/2 כוס סוכרכף מלח שטוחהלפיזור: ביצה טרופה, שומשום, פרג, שקדיםאופן ההכנה:מערבבים את השמרים עם כף סוכר, 2 כפות קמח וחצי כוס מים לראש עיסה.משאירים למשך 10 דקות עד שתוסס.מערבבים את המלח עם השמן ומערבבים עם קצת מהקמח (כדי למנוע מגע של השמרים עם המלח והשמן).שמים את כל החומרים במיקסר מלבד המים ומוסיפים את ראש העיסה (השמרים).מוסיפים כוס מים ולשים על מהירות נמוכה למשך 4 דקות ואח"כ על מהירות בינונית למשך 5-6 דקות. הבצק צריך להיות רך וחלק (אם יש צורך להוסיף מים).מתפיחים את הבצק במשך שעה מכוסה בניילון נצמד.מכינים 2 חלות (קולעים לצמות).מורחים ביצה ומפזרים שומשום, פרג או שקדים.מתפיחים שוב למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך חצי שעה.החלות מוכנות כאשר לוחצים בצדן והן יציבות.חנות המשק – מצפה הימים – 04-6994555 www.mizpe-hayamim.com

חומרים:
כ- 1.5 כוסות מי ברז
50 גרם שמרים לחים (או 15 גרם שמרים יבשים)
1 ק"ג קמח אורגני לבן
2 ביצים טרופות (להשאיר כף ביצה בצד להברשה)
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
כף מלח שטוחה
לפיזור: ביצה טרופה, שומשום, פרג, שקדים

אופן ההכנה:
מערבבים את השמרים עם כף סוכר, 2 כפות קמח וחצי כוס מים לראש עיסה.
משאירים למשך 10 דקות עד שתוסס.
מערבבים את המלח עם השמן ומערבבים עם קצת מהקמח (כדי למנוע מגע של השמרים עם המלח והשמן).
שמים את כל החומרים במיקסר מלבד המים ומוסיפים את ראש העיסה (השמרים).
מוסיפים כוס מים ולשים על מהירות נמוכה למשך 4 דקות ואח"כ על מהירות בינונית למשך 5-6 דקות.
הבצק צריך להיות רך וחלק (אם יש צורך להוסיף מים).
מתפיחים את הבצק במשך שעה מכוסה בניילון נצמד.
מכינים 2 חלות (קולעים לצמות).
מורחים ביצה ומפזרים שומשום, פרג או שקדים.
מתפיחים שוב למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך חצי שעה.
החלות מוכנות כאשר לוחצים בצדן והן יציבות.

חנות המשק – מצפה הימים – 04-6994555
www.mizpe-hayamim.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר