חלה מתוקה

מרכיבים ל- 2 חלות:1 ק"ג קמח לבן1 שקית "שמרית" או 1 קוביית "שמרית"1 שקית "משפר לאפייה ביתית"3/4 כוס סוכר150 ג' מרגרינה או חמאה1 ביצה1 חלמון ביצה1 כף מלח שטוחהכ- 1/4 2 כוסות מים או חלב1 ביצה טרופה למריחהשומשום או פרג לפיזוראופן ההכנה:מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפייה ביתית, שמרית, סוכר, מרגרינה (או חמאה) וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של החלב או המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך מאד וגמיש, שאינו נדבק לדפנות.משהים בכלי מכוסה ל 10 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית", יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל- 3 או 5 חלקים. יוצרים רצועות וקולעים לחלות. מניחים בתבנית שטוחה משומנת או עם נייר אפייה, ומשהים לתפיחה עד להכפלת הנפח.מורחים בביצה טרופה, בוזקים שומשום או פרג.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ- 35-40 דקות.

מרכיבים ל- 2 חלות:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית "שמרית" או 1 קוביית "שמרית"
1 שקית "משפר לאפייה ביתית"
3/4 כוס סוכר
150 ג' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1 חלמון ביצה
1 כף מלח שטוחה
כ- 1/4 2 כוסות מים או חלב
1 ביצה טרופה למריחה
שומשום או פרג לפיזור

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפייה ביתית, שמרית, סוכר, מרגרינה (או חמאה) וביצים.
לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של החלב או המים.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך מאד וגמיש, שאינו נדבק לדפנות.
משהים בכלי מכוסה ל 10 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית", יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים,
מחלקים כל כדור ל- 3 או 5 חלקים.
 יוצרים רצועות וקולעים לחלות.
מניחים בתבנית שטוחה משומנת או עם נייר אפייה, ומשהים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מורחים בביצה טרופה,
בוזקים שומשום או פרג.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ- 35-40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר