חלק מדגי הבריכה מועשרים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 דרך שרשרת המזון

בדגי בס, לברק, מוסר ופורל שגדלים בבריכות יש אומגה 3. דרך חדשניות ויעילה להעלאת רמת האומגה 3 בדגים היא העשרתם באומגה 3 דרך שרשרת המזון

מסתבר שלא רק דגי מעמקים מהים הצפוני עשירים בחומצת אומגה 3? מחקרים שנעשו לאחרונה מוכיחים שגם חלק מדגי הבריכה, הגדלים במדגים בארץ, כוללים חומצות אומגה 3 בשיעורים נאותים, אותן הם מקבלים בשרשרת המזון.

להבדיל מדגי הים הפתוח, לדגי הבריכה יש יתרון הנובע מכך שהם גדלים תחת פיקוח מבחינת טיב המים, איכות התזונה, הפיקוח הוטרינרי ובקרת הטריות. לדברי איגוד מגדלי הדגים, איכות המזון שהם מקבלים מוכיחה שדגי בריכה לא נופלים מדגי הים בערכם התזונתי.

ארגון מגדלי הדגים מקפיד על העשרת דגי הבריכה ה"טורפים" באופן טבעי. מזונם של דגי פורל, לברק, מוסר ובס, כולל קמח דגים שעשיר בחומצת שומן בלתי רוויה מסוג אומגה 3, הידועה בסגולותיה הבריאותיות. מחקרים שבוצעו באחרונה בארץ ובחו"ל מצביעים על כך שתכולת האומגה 3 בבשרם של אותם דגי הבריכות אכן גבוהה ומשמעותית מבחינה תזונתית.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר