מסתבר שלא רק דגי מעמקים מהים הצפוני עשירים בחומצת אומגה 3? מחקרים שנעשו לאחרונה מוכיחים שגם חלק מדגי הבריכה, הגדלים במדגים בארץ, כוללים חומצות אומגה 3 בשיעורים נאותים, אותן הם מקבלים בשרשרת המזון.
להבדיל מדגי הים הפתוח, לדגי הבריכה יש יתרון הנובע מכך שהם גדלים תחת פיקוח מבחינת טיב המים, איכות התזונה, הפיקוח הוטרינרי ובקרת הטריות. לדברי איגוד מגדלי הדגים, איכות המזון שהם מקבלים מוכיחה שדגי בריכה לא נופלים מדגי הים בערכם התזונתי.
ארגון מגדלי הדגים מקפיד על העשרת דגי הבריכה ה"טורפים" באופן טבעי. מזונם של דגי פורל, לברק, מוסר ובס, כולל קמח דגים שעשיר בחומצת שומן בלתי רוויה מסוג אומגה 3, הידועה בסגולותיה הבריאותיות. מחקרים שבוצעו באחרונה בארץ ובחו"ל מצביעים על כך שתכולת האומגה 3 בבשרם של אותם דגי הבריכות אכן גבוהה ומשמעותית מבחינה תזונתית.