חלת דבש ותפוחים

חומרים1 ק"ג קמח אורגני מנופה30 גרם שמרים טריים180 גרם חמאה קרה בקוביות150 גרם דבש פרחי בר2 ביצים300-350 גרם מים מינרלים קרים15 גרם מלח דק400 גרם תפוחי עץ מזן דלישסחצי כפית קינמון טחוןרבע כפית מוסקט מגורדהכנהלקלף את התפוחים, לחתוך לקוביות ולהקפיץ במחבת עם 40 גר' חמאה עד שיתרככו לתבל בקינמון ומוסקט ולהוריד מהאש. להניח להתקרר לטמפרטורת החדר.לערבב את כל חומרי הבצק: הקמח, המים, השמרים, הביצים והדבש עד להיווצרות בצק אחיד.להוסיף את החמאה הקרה והמלח ולהמשיך בלישה עוד 5 דקות.להוסיף את התפוחים וללוש רק עד שהם מתאחדים עם הבצק.להתפיח את הבצק מכוסה בניילון, במשך כשעתיים במקום קר.לחלק את הבצק ל- 4 כדורים. להניח להם לנוח עוד 10 דקות.ליצור מכל כדור נקניק בצק ארוך ולגלגל כל נקניק סביב עצמו כשבלול.לתקוע במרכז כל חלה, מקל קינמון.להתפיח עוד כשעה בערך ולאפות בטמפרטורה 180 מעלות בתנור עם הרבה אדים.

חומרים
1 ק"ג קמח אורגני מנופה
30 גרם שמרים טריים
180 גרם חמאה קרה בקוביות
150 גרם דבש פרחי בר
2 ביצים
300-350 גרם מים מינרלים קרים
15 גרם מלח דק
400 גרם תפוחי עץ מזן דלישס
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית מוסקט מגורד

הכנה
לקלף את התפוחים, לחתוך לקוביות ולהקפיץ במחבת עם 40 גר' חמאה עד שיתרככו לתבל בקינמון ומוסקט ולהוריד מהאש.

להניח להתקרר לטמפרטורת החדר.

לערבב את כל חומרי הבצק: הקמח, המים, השמרים, הביצים והדבש עד להיווצרות בצק אחיד.

להוסיף את החמאה הקרה והמלח ולהמשיך בלישה עוד 5 דקות.

להוסיף את התפוחים וללוש רק עד שהם מתאחדים עם הבצק.

להתפיח את הבצק מכוסה בניילון, במשך כשעתיים במקום קר.

לחלק את הבצק ל- 4 כדורים. להניח להם לנוח עוד 10 דקות.

ליצור מכל כדור נקניק בצק ארוך ולגלגל כל נקניק סביב עצמו כשבלול.

לתקוע במרכז כל חלה, מקל קינמון.

להתפיח עוד כשעה בערך ולאפות בטמפרטורה 180 מעלות בתנור עם הרבה אדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר