חמין אשכנזי

 

רכיבים ל-4-6 סועדים
500 גרם אסאדו
פרוסה עבה של אוסובוקו
200 גרם עצמות חוליה
או מגשית נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
350 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים קרים ללילה
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לארבע
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים גס
1 ראש שום חצוי לרוחבו
2 כפיות מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
6 יח' שזיף שחור מיובש מגולען
מרק עוף או מים לכיסוי הבשר
שליש כוס שמן צמחי
180 גרם גריסי פנינה שטופים היטב

אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ -15 דקות עד להשחמה.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים, עד שלוש אצבעות מעל לגובה כיסוי הבשר, ומביאים לרתיחה.
מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את השעועית, השום והשזיפים.

מבשלים כחצי שעה נוספת, מוסיפים את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הגריסים ומכסים במים בגובה של כ-2 אצבעות מעל הרכיבים.

מכסים היטב את הסיר באמצעות נייר אלומיניום ומכסה (לאטימה מלאה) ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-100 מעלות. לחליפין ניתן לבשל על פלטה של שבת למשך הלילה או להיעזר בסיר חשמלי ולבשל לילה שלם.

להשבחת הטעם ניתן לגוון באמצעות הוספת נתח בשר מעושן (חזה אווז 250 גרם) בעת הכניסה לתנור או להניח מעל קישקע.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה