חמין אשכנזי

 

חומרים לחמש מנות
10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים סוג דזירה

חצי קילו שעועית אדומה

200 ג' שעועית לבנה

200 ג' שעועית ברבוניה

שני בצלים לבנים מטוגנים קצוצים

2 בצלים לבנים קצוצים

חצי קילוגרם בשר שריר מבקר (רצוי מוכשר)

200 גרם שומן חזה בקר חתוך לקוביות

קישקע ממולא

5 ביצים קשות

ניתן להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או גם עצמות עוף)

2 כפיות מלח (או יותר תלוי אם השתמשתם בבשר לא מוכשר)
כפית פלפל שחור

כפית פפריקה אדומה מתוקה

כפית פפריקה אדומה חריפה

אופן ההכנה
מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה.

מסדרים בסיר תפוחי האדמה, שעועית, בצל, קוביות השומן ושאר התבלינים.

מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.

מוסיפים מעל התכולה את הבשר, הקישקע והביצים הקשות. משלימים עם מים עד כיסוי.

מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים למשך שעה עד ארבע שעות על הגז.

מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.

מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור ב- 140 מעלות לבישול איטי של 18 שעות לפחות.

למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי שני שליש מתכולת הסיר.

ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים כשאוכלים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה