חמין לגדוד

מתכון של רחלי קרוט – הבלוגרית "קרוטית" והמתכונאית עבור סוגת. לפי הכמות החמין מיועד לגדוד רעבים. בכל מקרה הדברים הטובים בפנים

מוציאים את הקישקע וממשיכים לאפות ללא מכסה עוד כשעתיים או עד לשעת הארוחה. צילום רחלי קרוט
מוציאים את הקישקע וממשיכים לאפות ללא מכסה עוד כשעתיים או עד לשעת הארוחה. צילום רחלי קרוט

חומרים לחמין

4 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים קלופים וקצוצים

10 שיני שום קלופות

1 גזר קלוף וקצוץ

1 קילו בשר שריר חתוך לקוביות גדולות

2 עצמות מח או 2 פרוסות אוסובוקו – לא חובה

3/4 כוס גריסי פנינה כמו של סוגת

1/2 כוס שעועית אדומה כמו של סוגת

1 כוס שעועית לבנה

6-8 תפוחי אדמה קלופים

6-8 ביצים

2 כפות פפריקה אדומה

2 כפות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות סילאן או מייפל או דבש

1 קישקע קנוי

לשקיות קוקי

1 כוס גרגירי חומוס או חיטה

1 כוס אורז עגול

1 כף פפריקה אדומה

1 כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית בהרט

1 כף מייפל

צילום רחלי קרוט
צילום רחלי קרוט

אופן ההכנה

לילה לפני ההכנה (או 6 שעות לפחות) משרים בשפע מים גריסים, שעועית אדומה, שעועית לבנה, חומוס ואורז.

את החומוס והאורז חשוב להשרות בנפרד.

יוצקים שמן לסיר ענק שמתאים גם לתנור.

מטגנים בו בצל, שום וגזר עד שמתרככים.

במקביל מניחים את הביצים בסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים 10 דקות.

מסירים מהאש, מסננים ומניחים להתקרר.

מכניסים לסיר את הבשר והעצמות או האוסובוקו.

מטגנים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מסננים את שני סוגי השעועית ואת הגריסים ממי ההשריה ומעבירים לסיר.

מניחים מסביב את תפוחי האדמה והביצים הקשות.

צילום רחלי קרוט
צילום רחלי קרוט

מניחים בכוס פפריקה, מלח, פלפל שחור וסילאן.

ממלאים את הכוס במים רותחים.

מערבבים היטב ויוצקים לסיר.

מוסיפים מים רותחים עד לגובה התכולה.

מסננים את האורז והחומוס ממי ההשריה.

מעבירים כל אחד מהם לשקית קוקי נפרדת.

מערבבים בכוס את התבלינים של שקיות הקוקי.

מוסיפים לכל שקית מחצית מהתבלינים ומערבבים.

סוגרים את השקיות בחלק העליון (האורז והחומוס יתפחו בבישול אז חשוב להשאיר להם מקום).

מנקבים בסכין את השקיות בארבעה מקומות.

מניחים מעל תפוחי האדמה והביצים שבסיר ומעליהם את הקישקע.

מכסים ומחממים מעל להבה גבוהה במשך 20 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל-110 מעלות.

מכניסים אליו את הסיר למשך 13-16 שעות.

מוציאים את הקישקע וממשיכים לאפות ללא מכסה עוד כשעתיים או עד לשעת הארוחה.

אם יש נוזלים מיותרים הם ייספגו ברכיבים אחרי כיבוי התנור כשהתכולה תתחיל להצטנן.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה