חומרים:
500 גרם חזה בקר
500 גרם פרגיות
200 גרם בשר בקר טחון
1 כרוב לבן
2 בצל
צרור פטרוזיליה
300 גרם ארטישוק ירושלמי
300 גרם בטטה
1 סלרי
5 חצילים בלאדי
1 כוס שעועית חומה
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס גרגרי חומוס
1 כוס חיטה
1 כוס אורז
1 כוס בורגול
1 כוס גריסים
1 כוס ערמונים
1/4 כוס שזיף מיובש
1/4 כוס משמש מיובש
1/4 כוס פיסטוקים
1/4 כוס צנוברים
0.5 כוס יין אדום
0.5 כוס שמן
3 כפות סויה
כף פפריקה
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את כל הקטניות (בנפרד) "חצי בישול".
ממלאים את בשר הבקר עם בורגול ופירות יבשים..
3ממלאים את הפרגית באורז וצנוברים..
ממלאים את תפ"א עם גרגרי חומוס..
ממלאים את החצילים בגריסים ובשר טחון.
ממלאים את הכרוב בשעועית הלבנה והחומה עם חיטה.
חותכים עת ארטישוק הירושלמי, הבטטה , בצל וסלרי חיתוך גס ומטגנים במעט שמן.
מניחים את ירקות השורש בתחתית הסיר ועליו מניחים את הממולאים.
חלק מהערמונים קוצצים ואת חלקם מזגגים.
מכינים רוטב על בסיס הערמונים עם יין אדום מלח, פלפל, סויה, פפריקה ומים.
בוזקים את הרוטב על הממולאים (הרוטב מכסה את הממולאים).
מרתיחים את החמין,ומבשלים את החמין על חום נמוך במשך 24 שעות.