חמין פרסי עם חיטה

רכיבים ל-4-6 סועדים 500 גרם אסאדופרוסה עבה של אוסובוקו200 גרם עצמות חוליהאו מגשית נתחים למרק וחמין "אדום אדום"שני שליש כוס חיטה שהושרה שעה לפני הבישול שליש כוס אורז עגול שני שליש כוס חומוס מושרה ללילה שני שליש כוס גריסים שטופות היטב 3 כפיות מלח כפית מחוקה פלפל שחור 2 כפות שמן צמחי 1 ראש שום מופרד לשיניים קלופות 1 בצל גדול קצוץ כף גדושה של פפריקה מתוקה כפית קינמון ניתן להוסיף לפי הטעם אופן ההכנה מניחים את נתחי הבשר בסיר, מוסיפים לסיר מים, ככפול מגובה הבשר, ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מוסיפים את החומוס ומבשלים כשעה.בזמן שהבשר מתבשל מחממים במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומטגנים דקתיים, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.בתום שעה הבישול מוסיפים לסיר את האורז, הבצל המטוגן, החיטה, הגריסים והתבלינים (חוץ מהקינמון) ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שהנוזלים יספגו. לקראת ההכנסה לתנור מוסיפים מים רותחים עד גובה של 3 אצבעות מעל החומרים האחרים.מניחים סיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה. התוצאה היא חמין דליל מעט, שמעליו זורים קינמון בהגשה.

רכיבים ל-4-6 סועדים
500 גרם אסאדו
פרוסה עבה של אוסובוקו
200 גרם עצמות חוליה
או מגשית נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
שני שליש כוס חיטה שהושרה שעה לפני הבישול
שליש כוס אורז עגול
שני שליש כוס חומוס מושרה ללילה
שני שליש כוס גריסים שטופות היטב
3 כפיות מלח
כפית מחוקה פלפל שחור
2 כפות שמן צמחי
1 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
1 בצל גדול קצוץ
כף גדושה של פפריקה מתוקה
כפית קינמון ניתן להוסיף לפי הטעם

אופן ההכנה
מניחים את נתחי הבשר בסיר, מוסיפים לסיר מים, ככפול מגובה הבשר, ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מוסיפים את החומוס ומבשלים כשעה.

בזמן שהבשר מתבשל מחממים במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומטגנים דקתיים, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.

בתום שעה הבישול מוסיפים לסיר את האורז, הבצל המטוגן, החיטה, הגריסים והתבלינים (חוץ מהקינמון) ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שהנוזלים יספגו. לקראת ההכנסה לתנור מוסיפים מים רותחים עד גובה של 3 אצבעות מעל החומרים האחרים.

מניחים סיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה.

התוצאה היא חמין דליל מעט, שמעליו זורים קינמון בהגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר