חצילים קלויים ברוטב של מיונז לימון כבוש ופלפל ירוק חריף

חומרים ל- 4-6 מנות:4-6 חצילים בגודל בינוני ( עדיף בלאדי) או 500 גר' חציל קלוי טבעי קנוילרוטב:4 כפות הלמנס לייט3 כפות ממרח לימונים כבושים או 4 כפות לימון כבוש קצוץ דק4 שיני שום כתוש4 פלפלים חריפים ירוקים פרוסים2 כפות עלי אורגונו או כפית עלי טימיןמלח פלפל לבן2 כפות שמן זיתאופן ההכנה:מערבבים את המיונז, שום לימון כבוש מלח ופלפל ומשהים בקירור לפחות למשך שעה.קולים את החצילים על אש פתוחה או גריל עד שהקליפה נחרכת.מקלפים ומעבירים למסננת ומשאירים עד שכל הנוזלים ניגרים. מעבירים לצלחות הגשה. מניחים מעל כל צלחת את הרוטב.מפזרים את עלי הזעתר והפלפל החריף. יוצקים מעט שמן זית ומגישים.

חומרים ל- 4-6 מנות:
4-6 חצילים בגודל בינוני ( עדיף בלאדי) או 500 גר' חציל קלוי טבעי קנוי

לרוטב:
4 כפות הלמנס לייט
3 כפות ממרח לימונים כבושים או 4 כפות לימון כבוש קצוץ דק
4 שיני שום כתוש
4 פלפלים חריפים ירוקים פרוסים
2 כפות עלי אורגונו או כפית עלי טימין
מלח
פלפל לבן
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את המיונז, שום לימון כבוש מלח ופלפל ומשהים בקירור לפחות למשך שעה.
קולים את החצילים על אש פתוחה או גריל עד שהקליפה נחרכת.
מקלפים ומעבירים למסננת ומשאירים עד שכל הנוזלים ניגרים.
מעבירים לצלחות הגשה.
מניחים מעל כל צלחת את הרוטב.
מפזרים את עלי הזעתר והפלפל החריף.
 יוצקים מעט שמן זית ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר