fbpx

חצילים קלויים ברוטב של מיונז לימון כבוש ופלפל ירוק חריף

חומרים ל- 4-6 מנות:4-6 חצילים בגודל בינוני ( עדיף בלאדי) או 500 גר' חציל קלוי טבעי קנוילרוטב:4 כפות הלמנס לייט3 כפות ממרח לימונים כבושים או 4 כפות לימון כבוש קצוץ דק4 שיני שום כתוש4 פלפלים חריפים ירוקים פרוסים2 כפות עלי אורגונו או כפית עלי טימיןמלח פלפל לבן2 כפות שמן זיתאופן ההכנה:מערבבים את המיונז, שום לימון כבוש מלח ופלפל ומשהים בקירור לפחות למשך שעה.קולים את החצילים על אש פתוחה או גריל עד שהקליפה נחרכת.מקלפים ומעבירים למסננת ומשאירים עד שכל הנוזלים ניגרים. מעבירים לצלחות הגשה. מניחים מעל כל צלחת את הרוטב.מפזרים את עלי הזעתר והפלפל החריף. יוצקים מעט שמן זית ומגישים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל- 4-6 מנות:
4-6 חצילים בגודל בינוני ( עדיף בלאדי) או 500 גר' חציל קלוי טבעי קנוי

לרוטב:
4 כפות הלמנס לייט
3 כפות ממרח לימונים כבושים או 4 כפות לימון כבוש קצוץ דק
4 שיני שום כתוש
4 פלפלים חריפים ירוקים פרוסים
2 כפות עלי אורגונו או כפית עלי טימין
מלח
פלפל לבן
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את המיונז, שום לימון כבוש מלח ופלפל ומשהים בקירור לפחות למשך שעה.
קולים את החצילים על אש פתוחה או גריל עד שהקליפה נחרכת.
מקלפים ומעבירים למסננת ומשאירים עד שכל הנוזלים ניגרים.
מעבירים לצלחות הגשה.
מניחים מעל כל צלחת את הרוטב.
מפזרים את עלי הזעתר והפלפל החריף.
 יוצקים מעט שמן זית ומגישים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר