חציל בגריל עם טחינה מוקצפת

 

המתכון מצריך סיפון קצפת, כמו זה בגלידריות של פעם. אם אין אז אפשר לתבל את המנה בתערובת הטחינה ללא הקצפה.

מרכיבים:
250 סמ"ק טחינה גולמית מאיכות מעולה
1 כפית שמן שומשום
מיץ מלימון אחד
2 חצילים טריים מאד וגדולים
שמן זית
ארוגולה טרייה או רשאד טרי
100 גר' סוכר
500 סמ"ק יין אדום יבש
2 כפות חומץ בן יין אדום
מלח גס

אופן ההכנה:
הכנת הקציפה:

לערבב בקערה את הטחינה, הלימון, מעט מלח, שמן שומשום עם 250 סמ"ק מים עד קבלת מרקם אחיד לגמרי.
להעביר לסיפון קצפת ולטעון אותו בבלון גז אחד.
חצילים:
לקלף את החצילים, לחתוך אותם למלבנים גדולים.
למשוח את החצילים במעט שמן זית מכל צדדיהם.
לחמם מחבת שטוחה ולצלות את החצילים מכל צדדיהם עד קבלת גוון צלוי יפה. להעביר לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כעשר דקות, עד ריכוך החצילים.
לצנן לטמפרטורת החדר.
להניח את היין, הסוכר והחומץ בסיר קטן ולבשל עד קבלת סירופ קל.
לצנן.

הגשה:
להניח מלבן חציל על הצלחת.
לטפטף מעליו מסירופ היין.
לפזר מעט מלח.
לזלף מהסיפון מהטחינה המוקצפת.
להניח מעל מעט עלי ארוגולה או רשאד רעננים.

צילום: דניאל לילה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה