חציל קלוי בניחוח ים-תיכוני

 

לכמה מנות/סועדים: 4

חומרים
4 חצילים רגיל או בלאדי בגודל בינוני – עדיף חציל בלאדי
4 כפות מיץ לימון סחוט
רבע כוס שמן זית איכותי
2 שיני שום קצוצות
קמצוץ מלח דק
קמצוץ מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
תערובת עשבי תיבול-
כף נענע קצוצה,
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
2 כפות של בצל ירוק (קצוץ בלי הלבן)
זרעי עגבניה מ-4 עגבניות גדולות ואדומות
קוביות קטנות של עגבניה חלוטה ונקייה מזרעים רק הבשר
קוביות קטנות של פלפל צהוב/כתם/אדום
בצל סגול קצוץ דק
4 פרוסות גבינת חלומי או טופו
קצת סומק

אופן ההכנה
קולים את החצילים מעל גריל פחמים או תנור גריל בחום גבוה עד שהחצילים מתרככים, מצננים מעל רשת ומקלפים את הקליפה עד לראש החציל. החציל נשאר שלם, עם הראש שלו, ועירום מקליפה.

בקערת עירבוב שמים את מיץ הלימון, שמן זית, מלח דק, פלפל שחור גרוס ושום קצוץ ומערבבים לרוטב.

כשהחציל התקרר מושחים אותם ברוטב ומקררים במקרר כשעתיים כשהם מכוסים עם ניילון נצמד.

מניחים חציל שלם שופכים עליו עוד רוטב וממעל זורים מלח גס, עשבי תיבול, קוביות פלפלים, בצל קצוץ, זרעי עגבניה על מצע של עלי בייבי וקוביות עגבניה, מתובלת בשמן זית, מלח וסומק.

במחבת פסים או על גריל צולים פרוסת חלומי או טופו.

מניחים חם מעל החציל, עוד קצת עשבי תיבול ומגישים.

“מעריב גורמה קיץ 2006”






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה