מצרכים:
6 חצילים בגודל בינוני – חציל בלאדי
1/2 כוס טחינה גולמית "בארכה"
3 עגבניות גדולות
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
רימון מופרד לגרעינים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום מקסימלי, דוקרים את החציל, וצולים בתנור לריכוך כחצי שעה.
להכנת טחינה:
טוחנים את העגבניות במעבד מזון עם השום ושמן זית.
מערבבים את העגבניות לתוך הטחינה.
מתבלים במלח פלפל (ניתן להוסיף לימון לפי הטעם).
להגשה:
קולפים את החציל.
יוצקים מעט טחינת עגבניות על הצלחת.
מעל שמים את החציל החם וגרגירי רימון.
מטפטפים מעט שמן זית, וזורים מעל מעט מלח גס ופלפל גרוס.
ניתן להשתמש גם בטחינה משומשום מלא בארכה.