מצרכים ל-4 מנות
4 חציל בלאדי בינוני
1 חבילה (250 גרם) ריקוטה מלוחה
1 כף שום כתוש
1 כף ממרח זיתים שחורים
שמן זית טהור
מיץ מלימון שלם
חומץ בלסמי
עלי טימין טרי
ההכנה
מנקבים את החצילים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות, למשך 40 דקות.
מניחים בצד לצינון
מקלפים את קליפת החציל ומניחים את הליבה במסננת
לאחר שהחציל הגיר נוזלים (כ-5 דקות) מערבבים את החציל עם כף שום, שמן זית מיץ לימון ומעט מלח
מסדרים את החצילים בצלחות אישיות
מפזרים מעל בנדיבות גבינת ריקוטה
מפזרים מעט שום כתוש, מעט ממרח זיתים, שמן זית, מיץ לימון ומעט בלסמי
מקשטים בעלי טימין טרי ומגישים