fbpx

חצי חציל בלאדי ברוטב שמנת רוקפור

ל-4 מנותמצרכים:2 חצילים בינוניים קלופים וחצויים לאורכם, צלויים בתנור עם שמן זית בחום של כ-200 מעלות לכ-20 דקות, לא עד להזהבתם.מצרכים למטבל:100 גרם פטרוזיליה50 מ"ל שמן זית10 גרם מלח5 גרם סוכר3 שיני שום קלופותהכנת המטבל:טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.מצרכים לרוטב שמנת:50 גרם חמאה75 גרם קמח0.5 ליטר חלב50 גרם גבינת רוקפור מגורדת200 מ"ל מים200 מ"ל שמנת מתוקה20 גרם מלח10 גרם סוכראופן ההכנה:ממיסים חמאה, מוסיפים את הקמח ויוצרים רביכה.פותחים עם נוזלים (מים, חלב, שמנת).מוסיפים את הגבינה המגורדת. מביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מתבלים במלח ופלפל.אופן ההגשה: מניחים את החציל על הצלחת, מורחים את המטבל, יוצקים את הרוטב ומגישים.לעטר בחומץ בלסמי מצומצם וקורנית.ממתכוני "שף תאכל", פסטיבל מסעדות השפלה 20-29.11.05
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

ל-4 מנות

מצרכים:
2 חצילים בינוניים קלופים וחצויים לאורכם, צלויים בתנור עם שמן זית בחום של כ-200 מעלות לכ-20 דקות, לא עד להזהבתם.

מצרכים למטבל:
100 גרם פטרוזיליה
50 מ"ל שמן זית
10 גרם מלח
5 גרם סוכר
3 שיני שום קלופות


הכנת המטבל:
טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

מצרכים לרוטב שמנת:
50 גרם חמאה
75 גרם קמח
0.5 ליטר חלב
50 גרם גבינת רוקפור מגורדת
200 מ"ל מים
200 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם מלח
10 גרם סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים חמאה, מוסיפים את הקמח ויוצרים רביכה.
פותחים עם נוזלים (מים, חלב, שמנת).
מוסיפים את הגבינה המגורדת. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

אופן ההגשה:
מניחים את החציל על הצלחת, מורחים את המטבל, יוצקים את הרוטב ומגישים.
לעטר בחומץ בלסמי מצומצם וקורנית.



ממתכוני "שף תאכל", פסטיבל מסעדות השפלה 20-29.11.05

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר