חצי ספירה אישית שוקולד ותפוז

מכינים את הזיגוג על ידי המסת השוקולד יחד עם השמן על אדי מים חמים בשיטת בן מארי. מזגגים את העוגות וממתינים מספר דקות עד שיתגבשו
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לקינוח שוקולדי למתקדמים: חצי ספירה אישית של שוקולד ותפוז עם מילוי מפתיע בפנים

רכיבים

לעוגת ספוג

140 גרם קמח חיטה או כוסמין

120 גרם סוכר חום (או ממתיק אחר שאינו נוזלי)

40 גרם אבקת קקאו

10 גרם ריבת תפוז

5 גרם סודה לשתייה

7 גרם אבקת אפייה

5 גרם מלח

80 גרם שמן חמניות

170 גרם מיץ תפוזים

גרידת תפוז (לא חובה)

קורט קינמון וג'ינג'ר (לא חובה)

לשכבת האמצע

90 גרם שוקולד לבן

60 גרם מיץ תפוזים

95 גרם חלב סויה

30 גרם חמאה

20 גרם סוכר

לגנאש שוקולד ושמן זית

100 גרם שוקולד מריר 70%

15 גרם שמן זית כתית מעולה

קורט מלח

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת ליבת העוגה

יוצקים לסיר את החלב ומיץ התפוזים יחד עם הסוכר.

מבשלים על אש קטנה.

כאשר התערובת מגיעה לרתיחה יוצקים אותה על השוקולד הלבן והחמאה.

מערבבים במיקסר עד להמסת השוקולד והחמאה.

מכניסים את התערובת לתבניות קרח או לקופסת טאפרוור, ומקפיאים אותה.

באפשרות האחרונה, לאחר הקפאה משתמשים בכפית להכנת כדורים אותם נטמין בליבת העוגה.

מכינים עוגת ספוג

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.

מוסיפים את הנוזלים לחומרים היבשים.

מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים. נותנים לתערובת לנוח כמה דקות.

המשך ההכנה

ממלאים תבניות חצי כדור עד לחצי.

מניחים בפנים קובייה של הליבה הכתומה שהכנו.

מסיימים למלא בייתרת תערובת הבצק.

ניתן להשתמש בצרת תבנית אחרת כל עוד מדובר בתבנית מיני למנה אישית.

אופים ב-180 מעלות כ-28 דקות.

דוקרים את העוגה בעזרת קיסם – אם יוצאת נקייה היא מוכנה.

לאחר שהעוגות התקררו, מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת.

הכנת הזיגוג

מכינים את הזיגוג על ידי המסת השוקולד יחד עם השמן על אדי מים חמים (בשיטת בן מארי).

מזגגים את העוגות וממתינים מספר דקות עד שיתגבשו.

הגשה

אפשר לקשט את הקינוח בתפוז מסוכר, ולהגיש לצד סורבה.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר