חריימה בורי על מצע מנגולד וחומוס

 

מנגולד חומוס:
חומרים:
2 עלי מנגולד שטופים
50 גר' גרגירי חומוס
50 גר' כרישה נקייה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
לימון כבוש קצוץ

אופן ההכנה:
מטגנים את הכרישה במעט שמן זית עד לריכוך.
מוסיפים את גרגירי החומוס ומקפיצים (רצוי במחבת טפלון).
מתבלים במלח, פלפל וכמון.
לפני ההוצאה מוסיפים את הלימון הכבוש.

חריימה בורי:
חומרים:
2 פילה בורי
שתי כפות פפריקה
שתי כפות רסק עגבניות
5 שיני שום
מלח לפי הטעם
2 לימונים

אופן ההכנה:
צורבים את הדגים על מחבת טפלון עם מעט שמן זית משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים.
מטגנים באותה מחבת את השום ומוסיפים את שאר המרכיבים, כוס מים ואת הדגים.
מביאים לרתיחה ומשלימים טעם במידת הצורך.
מבשלים כ-5 דק' על אש נמוכה עם מכסה.

הרכבת המנה:
מסדרים פילה אחד על הצלחת כשהעור כלפי מטה.
מעליו שמים את המנגולד והחומוס.
לבסוף, מכסים עם פילה נוסף כשהעור כלפי מעלה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה