חריימה לוקוס

מצרכים:2 דגי לוקוס במשקל של כ- 600 גר' כל אחד, נקי ופרוס5 כפות שמן זית 6 שיני שום פרוסות דק2-3 פלפל חריף פרוס לאורך2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות1 כף גרגירי כמון2-3 כפות אריסהמלח פלפל שחור טחון טרי6 עגבניות קלופות קצוצות1 כוס מים רותחיםכוסברה קצוצהאופן ההכנה: בסיר נמוך ורחב שמים שמן זית ומטגנים שום עד פתיחת טעמים.מוסיפים פלפל חריף וגרגירי כמון ומטגנים כ- 2 דקות. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אריסה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים עגבניות מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות. יוצקים מים, מערבבים ומביאים את התערובת לרתיחה.לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים את תערובת העגבניות בסיר סגור כ- 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מסדרים את פרוסות הדג ויוצקים רוטב מעל לכל פרוסה.מבשלים כ-10 דקות נוספות. להגשה:מסדרים את פרוסות הדג, ומעליהן יוצקים מהרוטב ומפזרים כוסברה קצוצה ביד רחבה.טיפ: בבישול לוקוס אפשר להשתמש בלוקוס אדום (לוקוס סלעים), דג שנחשב זול יותר מהלוקוס הלבן, אך טעמו בבישול (בלבד) מצוין.שף עידן חלצ'י, "מסעדת שולה" – מסעדת דגים, פירות ים ובשר. קיסריה

מצרכים:
2 דגי לוקוס במשקל של כ- 600 גר' כל אחד, נקי ופרוס
5 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות דק
2-3 פלפל חריף פרוס לאורך
2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 כף גרגירי כמון
2-3 כפות אריסה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
6 עגבניות קלופות קצוצות
1 כוס מים רותחים
כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
בסיר נמוך ורחב שמים שמן זית ומטגנים שום עד פתיחת טעמים.
מוסיפים פלפל חריף וגרגירי כמון ומטגנים כ- 2 דקות.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אריסה ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים עגבניות מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות.
יוצקים מים, מערבבים ומביאים את התערובת לרתיחה.
לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים את תערובת העגבניות בסיר סגור כ- 10 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.
מסדרים את פרוסות הדג ויוצקים רוטב מעל לכל פרוסה.
מבשלים כ-10 דקות נוספות.

להגשה:
מסדרים את פרוסות הדג, ומעליהן יוצקים מהרוטב ומפזרים כוסברה קצוצה ביד רחבה.

טיפ:
בבישול לוקוס אפשר להשתמש בלוקוס אדום (לוקוס סלעים), דג שנחשב זול יותר מהלוקוס הלבן, אך טעמו בבישול (בלבד) מצוין.

שף עידן חלצ'י, "מסעדת שולה" – מסעדת דגים, פירות ים ובשר. קיסריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר