מצרכים:
2 דגי לוקוס במשקל של כ- 600 גר' כל אחד, נקי ופרוס
5 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות דק
2-3 פלפל חריף פרוס לאורך
2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 כף גרגירי כמון
2-3 כפות אריסה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
6 עגבניות קלופות קצוצות
1 כוס מים רותחים
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
בסיר נמוך ורחב שמים שמן זית ומטגנים שום עד פתיחת טעמים.
מוסיפים פלפל חריף וגרגירי כמון ומטגנים כ- 2 דקות.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אריסה ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים עגבניות מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות.
יוצקים מים, מערבבים ומביאים את התערובת לרתיחה.
לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים את תערובת העגבניות בסיר סגור כ- 10 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.
מסדרים את פרוסות הדג ויוצקים רוטב מעל לכל פרוסה.
מבשלים כ-10 דקות נוספות.
להגשה:
מסדרים את פרוסות הדג, ומעליהן יוצקים מהרוטב ומפזרים כוסברה קצוצה ביד רחבה.
טיפ:
בבישול לוקוס אפשר להשתמש בלוקוס אדום (לוקוס סלעים), דג שנחשב זול יותר מהלוקוס הלבן, אך טעמו בבישול (בלבד) מצוין.
שף עידן חלצ'י, "מסעדת שולה" – מסעדת דגים, פירות ים ובשר. קיסריה