מצרכים ל- 4 מנות:
1 ק"ג לוקוס טרי פרוס לפרוסות של 4 ס"מ
לרוטב:
חצי כוס שמן קנולה
1 כוס בצל קצוץ דק
4 עגבניות קצוצות גס
1 כף כמון
1 כף פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
4 כוסות מים
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום בשמן על אש נמוכה כ- 10 דקות עד להזהבה.
מוסיפים את הכמון, פפריקה מתוקה וחריפה.
מערבבים עוד כ- 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות והמים ומגבירים לאש גבוהה.
מביאים לרתיחה ושוב מנמיכים את האש.
מבשלים כ- 15 דקות על אש נמוכה ומתקנים תיבול.
מוסיפים את הלוקוס ושוב מרתיחים מבשלים כ- 7 דקות.
מוסיפים חצי כוס פטרוזיליה קצוצה וחצי כוס כוסברה קצוצה.
אופן ההגשה:
מחלקים לצלחות.
מזליפים מעל כל צלחת 2 כפות שמן זית ו- 2 כפות מיץ לימון.
ממתכוני עכבר שף 2009