חריימה

חומרים ל- 4 מנות:1 דג לוקוס1 כוס שמן קנולה "עץ הזית", המועשר בויטמין E5 שיני שום פלוחות1 כף פפריקה מתוקה1 כף פפריקה חריפה (אפשר פחות) 1.5 כפות רסק עגבניותמלח לפי הטעם1.5 כפיות כמון1 כפית כראוויה (קימל)אופן ההכנה:מחממים את השמן, מנמיכים את האש, מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות.מוסיפים 1 כוס מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את רסק העגבניות, מלח, כמון וכראוויה. מערבבים, מוסיפים ¼ כוס מים, ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות.פורסים את הדג ומכניסים לסיר כשהרוטב מכסה את פרוסות הדג. מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות, מדי פעם מערבבים בעדינות.להגשה: שמים בצלחת עמוקה מעט מרק, פרוסת דג, ולידם רבע לימון ומלח גס.

חומרים ל- 4 מנות:
1 דג לוקוס
1 כוס שמן קנולה "עץ הזית", המועשר בויטמין E
5 שיני שום פלוחות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה (אפשר פחות)
1.5 כפות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
1.5 כפיות כמון
1 כפית כראוויה (קימל)

אופן ההכנה:
מחממים את השמן, מנמיכים את האש, מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות.
מוסיפים 1 כוס מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את רסק העגבניות, מלח, כמון וכראוויה. מערבבים, מוסיפים ¼ כוס מים, ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות.
פורסים את הדג ומכניסים לסיר כשהרוטב מכסה את פרוסות הדג. מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות, מדי פעם מערבבים בעדינות.

להגשה:
שמים בצלחת עמוקה מעט מרק, פרוסת דג, ולידם רבע לימון ומלח גס.







כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר