חומרים ל- 4 מנות:
1 דג לוקוס
1 כוס שמן קנולה "עץ הזית", המועשר בויטמין E
5 שיני שום פלוחות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה (אפשר פחות)
1.5 כפות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
1.5 כפיות כמון
1 כפית כראוויה (קימל)
אופן ההכנה:
מחממים את השמן, מנמיכים את האש, מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות.
מוסיפים 1 כוס מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את רסק העגבניות, מלח, כמון וכראוויה. מערבבים, מוסיפים ¼ כוס מים, ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות.
פורסים את הדג ומכניסים לסיר כשהרוטב מכסה את פרוסות הדג. מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות, מדי פעם מערבבים בעדינות.
להגשה:
שמים בצלחת עמוקה מעט מרק, פרוסת דג, ולידם רבע לימון ומלח גס.