טאג'ין חגיגי

כל טאג'ין הוא חגיגה, והטאג'ין לשולחן החג על אחת כמה וכמה. לבשר מתווספים פירות יבשים אגוזים ומקלות קינמון ריחנים, המעניקים לטאג'ין מתקתקות וניחוח משכרים

כל טאג'ין הוא חגיגה, והטאג'ין לשולחן החג על אחת כמה וכמה. לבשר מתווספים פירות יבשים אגוזים ומקלות קינמון ריחנים, המעניקים לטאג'ין מתקתקות וניחוח משכרים.

רכיבים ל- 6 סועדים:
1 ק"ג קוביות מנתח צ'אך או אווזית "אדום אדום" חתוך לקוביות 2 X 2 ס"מ
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות שמן רגיל
1 בצל גדול חתוך לרצועות
5 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך לרצועות דקות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
2 מקלות קינמון
כפית שטוחה "ראס אל חנות" (מומלץ, לא הכרחי)
1/2 1 כפות סוכר
1/2 כוס יין אדום מתוק
4 ענפי כוסברה טרייה קצוצים גס
2/3 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
100 גר' אגוזי מלך
2 – 1.5 כוסות מרק עוף

אופן ההכנה:
מתבלים את קוביות הבשר מכל צדיהן במלח ופלפל.
מחממים כלי טאג'ין או סיר כבד רחב על להבה גבוהה כ- 3-4 דקות ומוסיפים שמן. מכניסים את קוביות הבשר לסיר ומשחימים תוך כדי ערבוב מכל הצדדים.
מנמיכים להבה לבינונית, ומוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי, הגזר ומקלות הקינמון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ- 20 דקות.
מוסיפים את תבלין ה"ראס אל חנות" והסוכר.
מוזגים את היין.
מוסיפים את הכוסברה, הפירות המיובשים והאגוזים, ולאחר מספר דקות את מרק העוף.
מביאים לרתיחה עדינה. 
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שעה ורבע בסיר סגור.
במידת הצורך משלימים טעמים עם מלח ופלפל.
במידה והרוטב אינו סמיך דיו: מסירים את המכסה ומגביהים את הלהבה למספר דקות.

הצעת הגשה:
מומלץ להגיש עם אורז. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר