טאטאקי של טונה צרובה במעטפת תבלינים על מצע סלט אצות ים ומלפפונים

ל- 4 סועדים חומרים:200 גר' נתח פילה טונה אדומה טרייה מאדחומרים לתערובת תבלינים:כף פלפל שחור גרוסכפית מלח גסכף שומשום לבןכפית תערובת טוגרשי יפאנית (ניתן להחליף בפפריקה חריפה)2 כפות שמןחומרים לסלט:1 חבילה אצות ווקאמה (50 גר')4 מלפפונים טרייםכפית ג'ינג'ר כתוש טריכף בצל ירוק קצוץ דק1 כפית שומשום קלויחומרים לרוטב: 2 כפות בצל סגול קצוץ1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש1 כפית ווסאבי מוכן1 כף מיונז3 כפות סירופ סוכר3 כפות סויה2 כפות חומץ1/3 כוס שמן סויה2 כפות שמן שומשום אופן ההכנה:הכנת הרוטב:טוחנים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הסויה ושמן השומשום במעבד מזון. מוסיפים בזילוף איטי תוך כדי הטחינה 1/3 כוס שמן סויה ו- 2 כפות שמן שומשום, עד שמתקבל צבע מוקה סמיך.הכנת הסלט: משרים את האצות במשך 10 דקות במים קרים עד שהן משלישות את נפחן. סוחטים היטב. קולפים את המלפפונים וחוצים לאורכם. מרוקנים את תכולת הגרעינים ופורסים לרצועות דקות מאד. מערבבים את כל חומרי הסלט עם חצי מכמות הרוטב.הכנת נתחי הטונה:מושחים את נתח הטונה בשמן ומצפים בתערובת התבלינים. מחממים מחבת ברזל למשך כמה דקות על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד. מוסיפים כף שמן וצורבים את נתח הטונה למשך 20 שניות מכל צד. מצננים את הטונה במי קרח למשך 10 דקות (בכדי לעצור את הבישול). מוציאים ומנגבים בנייר סופג. פורסים את הטונה לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ בסכין חדה מאד.אופן ההגשה:מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומעליו את פרוסות הטונה בצורת מניפה. מפזרים מעט מלח גס על נתחי הטונה ואת שארית הרוטב.

ל- 4 סועדים

חומרים:
200 גר' נתח פילה טונה אדומה טרייה מאד

חומרים לתערובת תבלינים:
כף פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כף שומשום לבן
כפית תערובת טוגרשי יפאנית (ניתן להחליף בפפריקה חריפה)
2 כפות שמן

חומרים לסלט:
1 חבילה אצות ווקאמה (50 גר')
4 מלפפונים טריים
כפית ג'ינג'ר כתוש טרי
כף בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית שומשום קלוי

חומרים לרוטב:
2 כפות בצל סגול קצוץ
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית ווסאבי מוכן
1 כף מיונז
3 כפות סירופ סוכר
3 כפות סויה
2 כפות חומץ
1/3 כוס שמן סויה
2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
טוחנים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הסויה ושמן השומשום במעבד מזון. מוסיפים בזילוף איטי תוך כדי הטחינה 1/3 כוס שמן סויה ו- 2 כפות שמן שומשום, עד שמתקבל צבע מוקה סמיך.

הכנת הסלט:
משרים את האצות במשך 10 דקות במים קרים עד שהן משלישות את נפחן. סוחטים היטב. קולפים את המלפפונים וחוצים לאורכם. מרוקנים את תכולת הגרעינים ופורסים לרצועות דקות מאד. מערבבים את כל חומרי הסלט עם חצי מכמות הרוטב.

הכנת נתחי הטונה:
מושחים את נתח הטונה בשמן ומצפים בתערובת התבלינים.
מחממים מחבת ברזל למשך כמה דקות על אש גבוהה עד שהיא חמה מאד. מוסיפים כף שמן וצורבים את נתח הטונה למשך 20 שניות מכל צד. מצננים את הטונה במי קרח למשך 10 דקות (בכדי לעצור את הבישול). מוציאים ומנגבים בנייר סופג. פורסים את הטונה לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ בסכין חדה מאד.

אופן ההגשה:
מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומעליו את פרוסות הטונה בצורת מניפה. מפזרים מעט מלח גס על נתחי הטונה ואת שארית הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר