רכיבים לטאטקי סלמון
400 ג' פילה סלמון טרי נקי מעור ועצמות
80 מ"ל רוטב סויה
1 כפית סירופ אגבה
½ לימון ליים
ג'ינגר
רכיבים למיונז וואסבי
1 ביצה
½ לימון
מלח
110 מ"ל שמן חמניות
1 כפית וואסבי
רכיבים לקישוט
עגבניות חתוכות לקוביות
שומשום
נענע טרייה
אופן ההכנה
טאטקי סלמון
מכינים את מרינדת הסלמון על ידי ערבוב הסויה עם סירופ האגבה, מיץ ליים וג'ינג'ר מגורד.
מחממים מחבת על אש מקסימלית.
צורבים את פילה הסלמון 10 שניות מכל צד.
מקררים ופורסים ל-4 נתחים אחידים.
מערבבים עם המרינדה.
מיונז וואסבי
שמים בקערת את הביצה, מיץ הלימון, המלח, הווסאבי ומעט שמן.
מתחילים להקציף.
מוסיפים בהדרגה את השמן הנותר עד הקצפה מלאה.
הגשה
מסדרים את המיונז על צלחת.
מניחים מעליו את פרוסות הטטאקי.
מעטרים בקוביות עגבנייה, שומשום ועלי נענע לפי הטעם.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה