טארט טאטן חבושים

חומרים לבצק: 50 גרם סוכר100 גרם חמאה רכה150 גרם קמח1 ביצה למילוי: 5 חבושים קלופים ומנוקים מהליבהלסירופ סוכר:1 ליטר מים 500 גרם סוכר מקל וניל אופן ההכנה:חותכים את החבושים לשמיניות.ומבשלים בסירופ סוכר עד שהחבושים מבושלים למחצה.מורחים כמות נדיבה של של חמאה בתחתית התבנית ובוזקים סוכר מעל, עד שהתחתית מצופה בסוכר וחמאה. מסדרים את החבושים מהדפנות כלפי פנים, ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ואופים כ-25 דקות. מערבבים את הסוכר והחמאה במעבד מזון.מוסיפים את הביצה. מוסיפים את הקמח עד לקבלת מרקם אחיד. מכניסים את הבצק לנוח כחצי שעה במקרר. מוציאים ומרדדים על משטח עבודה מקומח עד לעובי של 2.5 מ"מ. קורצים עיגול גדול יותר בכ-2 ס"מ מגודל התבנית. מסדרים בתבנית ואופים כ-8 דקות.מניחים בצד להצטנן.כשהחבושים יוצאים מהתנור, הופכים את התבנית על הבצק הפריך שאפינו.ניתן לעשות אותו טארט עם בצק עלים מוכן.

חומרים לבצק:
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
150 גרם קמח
1 ביצה

למילוי:
5 חבושים קלופים ומנוקים מהליבה

לסירופ סוכר:
1 ליטר מים
500 גרם סוכר
מקל וניל

אופן ההכנה:
חותכים את החבושים לשמיניות.
ומבשלים בסירופ סוכר עד שהחבושים מבושלים למחצה.
מורחים כמות נדיבה של של חמאה בתחתית התבנית ובוזקים סוכר מעל, עד שהתחתית מצופה בסוכר וחמאה.
מסדרים את החבושים מהדפנות כלפי פנים, ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ואופים כ-25 דקות.
מערבבים את הסוכר והחמאה במעבד מזון.
מוסיפים את הביצה.
מוסיפים את הקמח עד לקבלת מרקם אחיד.
מכניסים את הבצק לנוח כחצי שעה במקרר.
מוציאים ומרדדים על משטח עבודה מקומח עד לעובי של 2.5 מ"מ.
קורצים עיגול גדול יותר בכ-2 ס"מ מגודל התבנית.
מסדרים בתבנית ואופים כ-8 דקות.
מניחים בצד להצטנן.
כשהחבושים יוצאים מהתנור, הופכים את התבנית על הבצק הפריך שאפינו.
ניתן לעשות אותו טארט עם בצק עלים מוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר