טארט טאטן תפוחים וקוקוס

חומרים לבצק:300 גרם קמח1/4 כפית מלח100 גרם אבקת סוכר200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות1 ביצה טרופהגרידה מלימון אחדלתפוחים:8 תפוחים ירוקים קלופים ללא הליבהמעט ציפורן טחון דק50 גרם קוקוס טחון100 גרם חמאה300 סוכראופן ההכנה:מעבדים את כל חומרי הבצק בפולסים במעבד מזון עד לקבלת תערובת פרורית. מוסיפים ביצה טרופה וגרידת לימון, וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק עדיין יבש ומפורר מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביק מוסיפים כף קמח ומעבדים עוד כמה שניות).משטחים את כדור הבצק לצורת פיתה עבה, עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לשעה.מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק בין שני דפי נייר אפיה לעובי של חצי סנטימטר.מרדדים לעיגול יותר גדול מקוטר התבנית, ומכניסים למקרר לעוד כרבע שעה.בתבנית עגולה מתפרקת מורחים חמאה רכה, מפזרים סוכר, ומסדרים את חצאי התפוחים כשהם נוטים על צידם בצפיפות. מחממים את התבנית עם התפוחים בתנור (180 מעלות) כעשר דקות עד שהם מתחילים להשחים.מוציאים את התפוחים מהחימום, ובודקים שהם התרככו.מעל מפזרים את הקוקוס ומעט ציפורן (ממש מעט), ומכסים בעיגול הבצק.על ידי סכין דואגים שהבצק יעטוף את התפוחים מכל צדי התבנית (ע"י מזלג מחוררים את הבצק מלמעלה).מורחים ביצה טרופה בעזרת מברשת. מכניסים לחום של 180 מעלות למשך 20 עד 25 דקות, או עד שהבצק זהוב.מצננים כ- 20 דקות.משחררים את הצדדים של התבנית בעזרת סכין.מניחים צלחת גדולה מעל התבנית, והופכים בכדי שהתפוחים יהיו כלפי מעלה.מגישים עם גלידת וניל.

חומרים לבצק:
300 גרם קמח
1/4 כפית מלח
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
גרידה מלימון אחד
לתפוחים:
8 תפוחים ירוקים קלופים ללא הליבה
מעט ציפורן טחון דק
50 גרם קוקוס טחון
100 גרם חמאה
300 סוכר

אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק בפולסים במעבד מזון עד לקבלת תערובת פרורית.
מוסיפים ביצה טרופה וגרידת לימון, וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק עדיין יבש ומפורר מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביק מוסיפים כף קמח ומעבדים עוד כמה שניות).
משטחים את כדור הבצק לצורת פיתה עבה, עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק בין שני דפי נייר אפיה לעובי של חצי סנטימטר.
מרדדים לעיגול יותר גדול מקוטר התבנית, ומכניסים למקרר לעוד כרבע שעה.
בתבנית עגולה מתפרקת מורחים חמאה רכה, מפזרים סוכר, ומסדרים את חצאי התפוחים כשהם נוטים על צידם בצפיפות.
מחממים את התבנית עם התפוחים בתנור (180 מעלות) כעשר דקות עד שהם מתחילים להשחים.
מוציאים את התפוחים מהחימום, ובודקים שהם התרככו.
מעל מפזרים את הקוקוס ומעט ציפורן (ממש מעט), ומכסים בעיגול הבצק.
על ידי סכין דואגים שהבצק יעטוף את התפוחים מכל צדי התבנית (ע"י מזלג מחוררים את הבצק מלמעלה).
מורחים ביצה טרופה בעזרת מברשת.
מכניסים לחום של 180 מעלות למשך 20 עד 25 דקות, או עד שהבצק זהוב.
מצננים כ- 20 דקות.
משחררים את הצדדים של התבנית בעזרת סכין.
מניחים צלחת גדולה מעל התבנית, והופכים בכדי שהתפוחים יהיו כלפי מעלה.
מגישים עם גלידת וניל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר