טארט טאטן תפוחים

חומרים ל- 4 מנות אישיות (תבנית אלומיניום קוטר 10 ס"מ):לבצק:300 גרם קמח200 גרם חמאה100 גרם סוכר חום1 ביצהלתפוחים:200 גרם סוכר חום3 תפוחי גרנד סמיתמיץ מ-1 לימון1 מקל ונילאופן ההכנה:שמים במעבד מזון סוכר, קמח וחמאה; ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עבות.שמים במחבת את הסוכר, מיץ הלימון ומקל הווניל, מחממים עד לקבלת קרמל מבריק.יוצקים שכבה דקה של קרמל בתבניות.מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מעגל.על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק עד לעובי של חצי ס"מ. יוצרים עיגולים בגודל של 10 ס"מ.שמים מעל את התפוחים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.הגשה:הופכים את הטארט כל עוד הוא חם על גבי צלחת. מטפטפים מעט רוטב בצדדים.מומלץ להגיש עם גלידת וניל או תמרים.

חומרים ל- 4 מנות אישיות (תבנית אלומיניום קוטר 10 ס"מ):
לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום
1 ביצה
לתפוחים:
200 גרם סוכר חום
3 תפוחי גרנד סמית
מיץ מ-1 לימון
1 מקל וניל

אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון סוכר, קמח וחמאה; ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.
מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עבות.
שמים במחבת את הסוכר, מיץ הלימון ומקל הווניל,
מחממים עד לקבלת קרמל מבריק.
יוצקים שכבה דקה של קרמל בתבניות.
מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מעגל.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק עד לעובי של חצי ס"מ.
יוצרים עיגולים בגודל של 10 ס"מ.
שמים מעל את התפוחים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.

הגשה:
הופכים את הטארט כל עוד הוא חם על גבי צלחת.
מטפטפים מעט רוטב בצדדים.
מומלץ להגיש עם גלידת וניל או תמרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר