טארט טאטן תפוחים

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון צרפתי קלאסי לקינוח שהוא עוגה או עוגה הפוכה שהיא קינוח. מה שבטוח זה שתרגישו היטב את התפוח

כשהתפוחים כמעט מבושלים מניחים אותם בזהירות על התבנית. יש ליצוק עליהם את הקרמל בעדינות ואז להניח מעל דף בצק עלים. צילום מרגוליס פוטו

רכיבים

1 דף בצק עלים

5 תפוחים מסוגים שונים (בגיוון בין חמוץ למתוק)

100 גרם סוכר לבן

50 מ"ל ליקר קואנטרו (בטעם תפוז)

50 גרם מרגרינה

5 ציפורן

¼ כפית אגוז מוסקט, ג'ינג'ר טחון, קינמון וזרעי אניס

1 מקל וניל

צילום מרגוליס פוטו

אופן ההכנה

קולפים וחותכים את התפוחים ל- 4 רבעים.

מסירים את ליבת התפוח מכל אחד וחותכים כל רבע ל- 2 (או אפילו 3 חלקים אם התפוחים גדולים מאוד) ומניחים בצד.

במחבת על אש בינונית שמים את הסוכר, קואנטרו, התבלינים ואת מקל הווניל (הסירו את הגרגרים).

ממתינים עד שסירופ הקרמל הופך לגוון חום-זהוב.

מוסיפים את התפוחים.

מבשלים מספר דקות ומוסיפים מרגרינה.

ממתינים עד המסת המרגרינה.

בינתיים מניחים נייר אפייה בתבנית תנור (היזהרו – אם אתם משתמשים בתבנית טארט תחתונה נשלפת, הקרמל יכול לצאת ממנה ולשרוף את משטח המגש).

מחממים את התנור ל-190 מעלות, חימום עליון ותחתון.

כשהתפוחים כמעט מבושלים, מניחים אותם בזהירות על התבנית.

יש ליצוק עליהם את הקרמל בעדינות ואז להניח מעל דף בצק עלים.

לוחצים על הגבולות כל הדרך לתחתית בעזרת כף או מזלג, כדי שהקרמל לא יישרף.

מנקבים את הבצק ומכניסים לתנור.

אופים 30 דקות או עד שהטארט הופך לזהוב.

מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר 30 דקות.

לאחר מכן הופכים עם צלחת ומסירים את נייר האפייה.

הצעת הגשה

ניתן להגיש את הטארט עם גלידה או עם רוטב וניל.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה