טארט משמשים מיובשים עם שקדים פרוסים

חומרים:לבצק:1 כוס (150 גרם) קמח75 גרם חמאה מלוחה קרה2 כפות מים קריםלמילוי:3/4 כוס (180 גרם) סוכר1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה2/3 כוס (100 גרם) שקדים פרוסים250 גרם מישמשים מיובשים פרוסים1 כפית תמצית ונילאופן ההכנה:להכנת הבצק:חותכים את החמאה לקוביות ומפוררים בקצות האצבעות לתוך הקמח. מוסיפים את המים הקרים ויוצרים כדור בצק.שוטחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, דוקרים במזלג. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום.אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי. אופים 5 דקות נוספות.להכנת המילוי:ממיסים את הסוכר בסיר כבד יבש על אש בינונית, עד שמתקבל קרמל בהיר.בינתיים מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, אפשר במיקרוגל.מוסיפים בזהירות לקרמל ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל רוטב טופי אחיד. דרושה מעט סבלנות.מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים, המישמשים והווניל.מערבבים ושוטחים על הבצק.מנמיכים את חום התנור לבינוני, 170 מעלות, וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים במקרר, אפשר זמן ממושך.טיפ: תוספת של אגוזים מתאימה לעוגות שהתערובת שלהן אינה נוזלית מדי. בעוגות רכות האגוזים שוקעים לתחתית. אפשר להתגבר על כך חלקית: מערבבים את הפירות המיובשים והאגוזים עם חלק מהקמח שבמתכון לפני שמוסיפים לתערובת.בקיץ עדיף לשמור אגוזים ופירות מיובשים במקפיא. את האגוזים אין צורך להפשיר, הפירות המיובשים מפשירים תוך דקות.מתכון מהספר החדש של אלינוער רבין – עוגות ועוגיות – בהוצאת "קוראים"צילום קדם צלמים

חומרים:
לבצק:
1 כוס (150 גרם) קמח
75 גרם חמאה מלוחה קרה
2 כפות מים קרים

למילוי:
3/4 כוס (180 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2/3 כוס (100 גרם) שקדים פרוסים
250 גרם מישמשים מיובשים פרוסים
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
חותכים את החמאה לקוביות ומפוררים בקצות האצבעות לתוך הקמח. מוסיפים את המים הקרים ויוצרים כדור בצק.
שוטחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, דוקרים במזלג. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות.
מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי. אופים 5 דקות נוספות.

להכנת המילוי:
ממיסים את הסוכר בסיר כבד יבש על אש בינונית, עד שמתקבל קרמל בהיר.
בינתיים מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, אפשר במיקרוגל.
מוסיפים בזהירות לקרמל ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל רוטב טופי אחיד.
דרושה מעט סבלנות.
מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים, המישמשים והווניל.
מערבבים ושוטחים על הבצק.
מנמיכים את חום התנור לבינוני, 170 מעלות, וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
שומרים במקרר, אפשר זמן ממושך.

טיפ:
תוספת של אגוזים מתאימה לעוגות שהתערובת שלהן אינה נוזלית מדי.
בעוגות רכות האגוזים שוקעים לתחתית. אפשר להתגבר על כך חלקית: מערבבים את הפירות המיובשים והאגוזים עם חלק מהקמח שבמתכון לפני שמוסיפים לתערובת.
בקיץ עדיף לשמור אגוזים ופירות מיובשים במקפיא. את האגוזים אין צורך להפשיר, הפירות המיובשים מפשירים תוך דקות.

מתכון מהספר החדש של אלינוער רבין – עוגות ועוגיות – בהוצאת "קוראים"
צילום קדם צלמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר