טארט שוקולד

מתכון שוקולדי של חברת כרמית לכבוד עונת החורף והעוגות שמתלוות היטב לשתייה חמה

מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב. צילום גלי איתן
מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב. צילום גלי איתן

חומרים לבצק

50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)

100 גר׳ חמאה

1 ביצה שלמה

1 חלמון ביצה

200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם של מיונז.

מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד קבלת מרקם אחיד וקרמי.

מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.

מוציאים מהמיקסר ומשטחים.

עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה.

מניחים על תחתית תבנית טארט.

מקפיאים לפחות 10 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים משקולת או קטניות על הבצק ואופים עד שמזהיב, כ-25 דקות).

צילום גלי איתן
צילום גלי איתן

למילוי השוקולד

1 כף דבש

70 גר׳ חמאה

175 גר׳ שוקולד כמו אגו מריר 60% מוצקי קקאו  (2 טבלאות)

190 מ״ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)

אופן ההכנה

בקערה חסינת חום מחממים את השוקולד והחמאה – לא צריך להמיס לחלוטין.

בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.

מוזגים את השמנת הרתוחה על תערובת השוקולד והחמאה.

מערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.

מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב.

ניתן לשמור במקרר ולהוציא כ-15-25 דקות לפני ההגשה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה