טארט תפוחים עם חליטת סיידר

חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית מציעה מתכון לטארט תפוחים מושקע עם חליטת סיידר תפוחים לשדרוג הטעם

אופים בחום של 165 מעלות כ-40 דקות או עד שהבצק זהוב מאוד
אופים בחום של 165 מעלות כ-40 דקות או עד שהבצק זהוב מאוד. צילום יפית בשבקין

מצרכים

להכנת הבצק

100 גר' חמאה

2 כוסות קמח

100 גר' אבקת סוכר

1 ביצה

1/4 כוס מים (לפי הצורך)

למלית

50 גר' חמאה

6 תפוחי גרני-סמיט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

½ כוס סוכר

5 כפות דבש

250 גר' חליטת סיידר תפוחים כמו של חוות דרך התבלינים

חליטת סיידר התפוחים מתאימה כתערובת לקינוחים וכן לשתייה כחליטה חמה או קרה ואף בשילוב אלכוהול
חליטת סיידר התפוחים מתאימה כתערובת לקינוחים וכן לשתייה כחליטה חמה או קרה ואף בשילוב אלכוהול. צילום יפית בשבקין

אופן ההכנה

בצק

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק נוח אך לא דביק מדי.

את המים מוסיפים רק לפי הצורך.

מלית

במחבת גדולה מחממים את החמאה ומפזרים את החליטה על החמאה ל"פתיחת" הטעמים.

מוסיפים את קוביות התפוחים ומטגנים מעט על אש גבוהה.

מוסיפים סוכר ודבש, ממשיכים לבשל עוד כחמש דקות לאידוי הנוזלים.

מכבים ומצננים.

הרכבת הטארט

משמנים תבנית 24 ס"מ, מרדדים את הבצק הקר במערוך ומצמידים לתבנית.

חותכים את שולי הבצק, מהדקים את שאריות הבצק לכדור ומכניסים להקפאה.

מפזרים את השקדים הטחונים על תחתית הבצק ויוצקים את מלית התפוחים.

מוציאים מהמקפיא את כדור הבצק, ובעזרת פומפייה מגררים פירורי בצק מעל הטארט.

אופים בחום של 165 מעלות כ-40 דקות או עד שהבצק זהוב מאוד.

 

אתר חוות דרך התבלינים – www.derech-hatavlinim.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה