טארפלס קפה וקונפי פירות יער

 

קינוח אביבי לכבוד חג הפסח, ההכנה לא מסובכת והתוצאה נהדרת.
(כשר לפסח – פרווה).

מצרכים:
300 גר’ שוקולד מריר באיכות טובה 60% מוצקי קקאו (להכנת המשולשים)

לטארפלס:

300 גר’ שוקולד מריר באיכות טובה 60% מוצקי קקאו
150 גר’ שמנת צמחית להקצפה(אחוזי שומן גבוהים)
50 מ”ל ליקר קפה “דה קרינה”
אבקת סוכר, קקאו לקישוט

לקונפי פירות:
250 גר’ פירות יער טריים (אפשר קפואים)
100 גר’ סוכר

אופן ההכנה
משולשי שוקולד:
להמיס את השוקולד ב”באן מרי” (סיר כפול על אדים) בחום נמוך תוך כדי בחישה. ל”טמפרר” את השוקולד על השיש, לשטח אותו במהירות על נייר אפייה, לתת לו להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.
לחתוך למשולשים

טראפלס:
לקצוץ את השוקולד.
לחמם את השמנת לטמפרטורה של 80 מעלות.
להוסיף את השוקולד.
כאשר נמס – לערבב.
לתת לתערובת להתקרר במקצת ולהוסיף את הליקר קפה “דה קרינה”.
לקרר למשך 4-6 שעות.
להוציא מהקירור.
לתת לתערובת לחזור לטמפרטורת החדר.
לעצב ביד (לגלגל) כדורים קטנים.
לצפות את הכדורים בקקאו, אבקת סוכר, או גרידת שוקולד.

קונפי פירות:
לחמם את הפירות בסיר קטן.
להוסיף את הסוכר ולבשל עד אשר הפירות הופכים למבריקים.

עיצוב:
לסדר שכבות של שוקולד וטראפלס.
לפזר על הצלחת אבקת סוכר או גרידת שוקולד.
לשים בצד את הקונפי.

קרינה צ’פלינסקי היא השוקולטיירית של בוטיק השוקולד “דה קרינה”
בעין זיוון






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה