fbpx

טבחה בלסלק

חומרים ל- 5 סועדיםמרכיביםכוס וחצי שעועית לבנה שהושרתה במשך לילה 4-5 כפות ממרח עלי סלק שהוכן מראש (250 גרם עלי סלק)חצי כף אבקת מרק עוףחצי כפית פלפל שחור ליטר וחצי מיםמעט סוכר1 בצל גדול קצוץ3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים7 שיני שום קלופות וכתושותקילו וחצי בשר בקר כתף חתוך לקוביות של 100 גרם שמן מלח לפי הטעם לסוף הבישולאופן ההכנהעלי הסלק(מנגולד)- מנקים כרבע ק"ג עלי סלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק. שוטפים היטב ומיבשים. במעט שמן מטגנים במחבת עד ליצירת מחית ירוקה: כ- 10 דקות. (יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.את הבצל הקצוץ מכניסים לתוך סיר גדול נפרד עם שמן ומטגנים עד להזהבה 5-10 דקות. מוסיפים את הבשר החתוך, מחית המנגולד, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כשעה. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר, את תפוחי האדמה ואת השום הכתוש.ממשיכים לבשל על אש קטנה קטנה עוד שעתיים. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת.סמוך להגשה טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם. (את המלח מוסיפים בסוף בכדי לא לעכב את בישול הקטניות). מגישים כמרק חורפי עשיר או כתוספת לתיבול הקוסקוס.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל- 5 סועדים

מרכיבים
כוס וחצי שעועית לבנה שהושרתה במשך לילה
4-5 כפות ממרח עלי סלק שהוכן מראש (250 גרם עלי סלק)
חצי כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
ליטר וחצי מים
מעט סוכר
1 בצל גדול קצוץ
3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
7 שיני שום קלופות וכתושות
קילו וחצי בשר בקר כתף חתוך לקוביות של 100 גרם
שמן
מלח לפי הטעם לסוף הבישול

אופן ההכנה
עלי הסלק(מנגולד)- מנקים כרבע ק"ג עלי סלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק.

שוטפים היטב ומיבשים. במעט שמן מטגנים במחבת עד ליצירת מחית ירוקה: כ- 10 דקות.

(יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.

את הבצל הקצוץ מכניסים לתוך סיר גדול נפרד עם שמן ומטגנים עד להזהבה 5-10 דקות.

מוסיפים את הבשר החתוך, מחית המנגולד, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר.

מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כשעה. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר, את תפוחי האדמה ואת השום הכתוש.

ממשיכים לבשל על אש קטנה קטנה עוד שעתיים. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת.

סמוך להגשה טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם. (את המלח מוסיפים בסוף בכדי לא לעכב את בישול הקטניות).

מגישים כמרק חורפי עשיר או כתוספת לתיבול הקוסקוס.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר