חומרים [4 מנות]:
600 ג' טונה אדומה חתוכה לגלילים
בעובי של 4 ס"מ כל אחד
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לתיבול הטונה
חומרים לרוטב:
5 תמרים קלופים ומגולענים חתוכים לקוביות
1 כף עירית קצוצה
4 כפות מיץ לימון טרי
8 כפות שמן זית
½ כפית דבש
מעט מלח ופלפל שחור טרי טחון
אופן ההכנה
הכנת הטונה:
מחממים מחבת טפלון עם שמן זית וצורבים את הטונה במשך כ-30 שניות מכל צד.
מניחים על נייר סופג.
פורסים את הטונה לפרוסות דקיקות ומניחים בצלחת הגשה.
הכנת רוטב תמרים ולימון:
מערבבים את כל המצרכים ביחד – עד לקבלת רוטב הומוגני.
משתמשים ברוטב גם לתבל את הרוקט שהוספנו למנה.
הגשה:
לאחר שסידרנו את הטונה בצלחת, מוסיפים ליד הטונה מעט רוקט טרי ויוצקים את הרוטב.
Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טל.03-5219300
צילום דן פרץ