מצרכים ל- 4 מנות
4 פילטים של טונה טרייה במשקל 80-100 גר' כ"א
מלח
4 כפות שמן זית
100 גרם שומשום
אופן הכנה
צורבים את הטונה במחבת חמה עם שמן זית, על הטונה להיות במצב נא בפנים וצרובה בחוץ לצפות את שני צדי הטונה משני צדדים בשומשום
מצע גוואקמולה
אבוקדו אחד חתוך לקוביות קטנות
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
חצי פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
בצל סגול בינוני חתוך לקוביות קטנות
חופן כוסברה טריה
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם
לערבב את כל המרכיבים בקערה
קולי מנגו
בסיר קטן להניח קוביות קטנות מ- 2 מנגו. להוסיף כוס מים וחצי כוס סוכר, 2 כפות מיץ לימון ולהביא לרתיחה. לצנן, לטחון במעבד מזון ואז לסנן.
הרכבת המנה
מניחים במרכז הצלחת מעט ממצע הגוואקמולה, להניח את פילה הטונה מעל מקשטים בקולי מנגו ובפלפל אדום חריף קלוף ובעלי כוסברה.