טוסטדה טונה – Ensalada de Atun Tostada – Tex Mex

מתכון טוסטדה טונה של השף איתמר דוידוב מחברת טרז פזוס לכבוד חגיגת סינקו דה מאיו שמתקיימת ב-5 במאי בארה"ב ובמקסיקו, ונחשבת לחג של גאווה אתנית

הטוסטדה היא מנת קיץ אולטימטיבית
הטוסטדה היא מנת קיץ אולטימטיבית. צילום לירון אלמוג

לטעמו של השף דוידוב, הטוסטדה היא מנת קיץ אולטימטיבית. במטבח המקסיקני מנצלים כל פיסת טורטייה שעבר זמנה, ומטגנים או אופים לטוסטדה. הטורטיות השבורות משמשות לארוחת הבוקר הנקראת צ'ילקילס (Chilaquiles). במסעדות מקסיקניות ברחבי העולם תמצאו קערות עשויות מטורטיות מטוגנות ופריכות, שנקראות אף הן טוסטדה.

חומרים ל-1-2 מנות

3 טורטיות תירס או קמח, טריות או מהקפאה

1 כף שמן זית

מלח

120 גרם טונה במים, מסוננת

2 כפות פלפל חלפיניו כבוש וקצוץ, או 1/3 כפית פלפל צ'יפוטלה קצוץ דק

1 כפית חרדל

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

4-3 כפות יוגורט טבעי

3-2 כפות כוסברה קצוצה

3-2 כפות בזיליקום קצוץ

להגשה

חסה קצוצה או עלים ירוקים לסלט

אופן ההכנה

חותכים טורטייה אחת למשולשים ומחממים את שמן הזית במחבת שטוחה.

מטגנים משני הצדדים את משולשי הטורטייה ואת שתי הטורטיות השלמות, עד שיזהיבו.

מוציאים מהמחבת, מתבלים במעט מלח ומניחים על נייר סופג לצינון.

בקערה, מערבבים את שאר החומרים.

הרכבת המנה להגשה

מניחים על צלחת את הטורטיות המטוגנות.

מפזרים מעט מהחסה או מהעלים הירוקים.

מניחים מעל, בערמה, את סלט הטונה.

נועצים את משולשי הטורטייה הפריכים ומפזרים מעט מלח.

למתכונים מקסיקנים נוספים

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה