טוסט באגט עם ברוקולי ושעועית שחורה עם גבינת קממבר

בחנוכה 2016 התקיים פסטיבל גד מורנינג המסורתי, המתמקד בארוחת הבוקר, והשנה בסימן הטוסט. הנה אחד המתכונים

טוסט באגט עם ברוקולי ושעועית שחורה עם קממבר
טוסט באגט עם ברוקולי ושעועית שחורה עם קממבר, צילום דניאל לילה
 

חומרים לממרח שעועית שחורה

10 גר' שעועית שחורה

10 מ"ל שמן זית מעודן

10 גר' לימון כבוש

מעט צ'ילי

אופן ההכנה

משרים שעועית במים פושרים ל- 8 שעות, מסננים ומרתיחים במים טריים עד לריכוך מוחלט, ואז מסננים.

מניחים את השעועית בבלנדר, מוסיפים צ'ילי ולימון כבוש וטוחנים. מוסיפים שמן זית ומפעילים שוב עד לקבלת משחה.

טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

לברוקולי

100 גר' ברוקולי

1 ליטר מים מומלחים

1 ליטר מי קרח

אופן ההכנה

מרתיחים את הברוקולי קלות במים הרותחים. מוציאים ומניחים במי קרח באופן מידי. מסננים ומייבשים במגבת.

לתבשיל ברוקולי ועגבניות

ברוקולי מבושל

1 בצל שאלוט

4 עגבניות שרי חתוכות לחצי

1 גבעול טימין

מלח, פלפל שחור

קמצוץ שמן זית

אופן ההכנה

מחממים שמן זית במחבת חימום בינוני, מוסיפים שאלוט וטימין.

מכניסים למחבת את העגבניות והברוקולי, מתבלים ומניחים בצד, מוציאים את גבעול הטימין.

להכנת הטוסט

1/3 באגט מחמצת

35 גר' ממרח שעועית שחורה ולימון

120 גר' תבשיל ברוקולי ועגבניות

80 גר' קממברט

1 כפית שמן זית

חומרים לסלט לקישוט

1/4 שומר, פרוס דק (עדיף במנדולינה)

עלי פטרוזיליה

30 גר' גזר פרוס דק

זילוף של מיץ לימון שמן זית וקצת מלח

הרכבת הטוסט

חותכים את הבאגט באמצע לאורכו, מברישים את הפנים בשמן זית וקולים בתנור עד לחימום.

מורחים את פרוסות הבאגט בממרח שעועית ולימון כבוש, מעל את תבשיל הברוקולי ועגבניות ואז את גבינת הקממב.

מניחים מעל את החתיכה השנייה של הבאגט.

מניחים את הכריך באגט בטוסטר סגור ל- 200 מעלות.

בינתיים מערבבים את הסלט ומתבלים.

 

מתכון של שף גונטר בידרמן מיקב תשבי, לגד מורנינג מחלבות גד






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה