טוסט סלמון מעושן וגבינת סנט מור

בחנוכה 2016 התקיים פסטיבל גד מורנינג המסורתי, המתמקד בארוחת הבוקר, והשנה בסימן הטוסט. הנה אחד המתכונים

טוסט סלמון מעושן וגבינת סנט מור
טוסט סלמון מעושן וגבינת סנט מור, צילום דניאל לילה
 

חומרים והכנות מקדימות

תרד

80 גר’ תרד שטוף ומסונן

1 ליטר מים רותחים עם מלח

1 ליטר מי קרח

שמן זית, מלח, פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

מבשלים את התרד במים רותחים לדקה, להוציא מהמים ולהכניס למי קרח באופן מידי.

מסננים את התרד, ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ושמן זית.

אגסים מקורמלים

1 אגס גדול מקולף וחתוך לשמיניות

100 גר’ סוכר לבן

מלח ים, טימין מגבעול אחד

אופן ההכנה

ממיסים את הסוכר בלהבה בינונית עד לקבלת קרמל, מוסיפים את חתיכות האגס.

מורידים מהאש, מתבלים בקורט מלח ים וטימין.

מערבבים, מכסים בנייר אפייה ומצננים.

שום קונפי

1 ראש שום מקולף

100 מ”ל שמן זית מעודן

1 כפית מלח ים, פלפל שחור, טימין

אופן ההכנה

מתבלים שום במלח ים. מניחים בסיר עם שמן זית.

מוסיפים פלפל וטימין, ומבשלים בשמן ל- 5 דקות.

מניחים בצד ומצננים בטמפרטורת החדר.

מרכיבים להכנת הטוסט

2 פרוסות לחם חיטה מלאה

20 גר’ תרד מבושל ומתובל

2 חתיכות אגס מקורמל

60 גר’ סנט מור

2 שיני שום קונפי

60 גר’ סלמון מעושן

מרכיבים לסלט לקישוט

20 גר’ רוקט

20 גר’ חסה אייסברג

1 צנון פרוס

זילוף של מיץ לימון ושמן זית

הרכבת הטוסט

קולים את פרוסות לחם חיטה מלאה משני צדי הפרוסה לזמן קצר.

מניחים את התרד על פרוסה אחת, לאחר מכן את האגס, שום, נענע, סלמון מעודן.

לבסוף מניחים את גבינת הסנט מור ומכסים בפרוסה השנייה.

מכניסים את הכריך לטוסטר נסגר ב- 200 מעלות.

בינתיים מכינים את הרוקט, חסה אייסברג, פרוסות הצנון מיץ לימון ושמן זית. מגישים בצד.

 

מתכון של שף גונטר בידרמן מיקב תשבי, לגד מורנינג מחלבות גד






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה