טוסקנה למתקדמים

לפי השם, זהו מדריך לתיירים, אבל מעל ומעבר זהו ספר מתכונים לבישול טוסקני איכותי אצלכם בבית, בזכות 101 מתכונים אותנטיים של המסעדות

טוסקנה למתקדמים
הנופים, המאכלים, הניחוחות, האווירה – הדבר האמיתי
מאת בת' אילון
צילומים: יוסי ריבק
תרגום ועיבוד מתכונים: גיל חובב
דניאלה די-נור מוציאים לאור
מחיר מומלץ 138 ₪


לפי השם, זהו מדריך לתיירים, ובו 10 מסלולים לטיולים ברחבי טוסקנה – החל ממחוז לוני גיננה והרי קרבה, דרך פיסטויה וההרים סביב לה, ועד אזור מרמה והמדרונות המערביים של הר אמיאסטה.
אבל מעל ומעבר – ואת זה תראו כבר על הכריכה – זהו ספר מתכונים לבישול טוסקני איכותי אצלכם בבית, בזכות 101 מתכונים אותנטיים של המסעדות.

אז הפורמט קצת רב עמודים (337 עד האינדקס), אבל האוצרות בפנים רבים ושווים בהחלט את הדילוג על ההסוואה תיירותית, שלא לדבר על הצילומים מרהיבי העין ומעוררי החשק – גם לקנות כרטיס טיסה וגם להתחיל לבשל – של יוסי ריבק.

כל פרק נפתח במפה מפורטת המשרטטת את מסלול הטיול ומציינת באייקונים, שאוירו במיוחד לספר זה, כל פעילות והמלצה: טיול בעיירות ובכפרי האזור, ציון והפנייה אל מקומות חשובים ומיוחדים, סקירה של האוכל האופייני לעזור, ופירוט המסעדות הייחודיות שאסור להחמיץ. שימו לב שהמסעדות עליהן ממליצה אילון אינן מסעדות תיירים, ונעות על פני כל הקשת: ממסעדות פשוטות ביותר העונות לשם "בתי אוכל" או "מכולות", ועד למסעדות יוקרה. הכול תוך פירוט המקום, שעות הפעילות ופרטי הקשר.

וכמובן המנות המיוחדות על מתכוניהן – 101 מתכונים ממסעדות משובחות, אותם ליקטה בת' מפיהם של המסעדנים ובדקה אחד לאחד במטבחה אשר בטוסקנה. המתכונים תורגמו במיוחד לספר זה על ידי גיל חובב, והותאמו למטבח הישראלי.

כל מסלול טיול מציג את המנות האזוריות הרלבנטיות לו, ולכן הספר אינו מאורגן בהכרח לי הסדר המסורתי של פרקים בספרי בישול – ממנות ראשונות עד קינוחים – אלא מטייל לו בין מחוזות טוסקנה, מסעדותיה ומאכליהן המועדפים.

תמצאו כאן כמובן רביולי ברוטב עגבניות, אך גם פילה חזיר בערמונים (הספר אינו כשר, לתשומת לבכם), מרק פארו ושעועית, צלי עוף בפטריות יער, ריזוטו אספרגוס, רוטב נקניקיות ופטריות לפסטה, מאפה חצילים ברוטב עגבניות ובזיליקום, ועוד ועוד.

צריך להתייחס ל"טוסקנה למתקדמים" כספר תיירות גם למי שאינם עומדים לטוס בקרוב לטוסקנה, אבל צלילה בין דפיו מתגמלת ביותר – ומובילה למתכונים שווים.

בת' אילון, ילידת ארה"ב, עלתה לישראל בשנות ה-60' והתגוררה בירושלים. ספריה "ספר הפסטה הגדול" ו"מטבח איטלקי כפרי" הפכו לרבי-מכר בישראל. בשלושים השנים האחרונות, היא מתגוררת עם בעלה הסופר עמוס אילון בכפר איטלקי קטן בשם Buggiano Castelo, לא הרחק מ-Luca.
יוסי ריבק יצא בעקבות המסלולים, פגש את בעלי המסעדות, בחן את ההמלצות והביא את רשמיו האישיים בצילומים נפלאים באמת, המעבירים את יופיה ואת קסמה הבלתי ניתן לערעור של טוסקנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר