מתכון ל– 4 איש
חומרים:
לטורטליני:
250 גר' קמח
5 חלמונים
½ כף שמן זית
קמצוץ מלח
הכנה:
שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים לפירורי בצק קטנטנים, מעבירים לקערה.
יוצרים כדור בצק, עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקום קריר לשעה.
"פותחים" את הבצק במכונת פסטה למרובעים דקים בגודל 7 ס"מ על 7 ס"מ.
חומרים למילוי:
1 כף חמאה
200 גר' מכל סוג פטריות: פורטבלה, שמפיניון בלי רגל וקצוצות דק
50 גר' פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים רותחים וקצוצות
100 מ"ל שמנת מתוקה
½ כפית טימין טרי קצוץ
100 גר' גבינת מסקרפונה
100 גר' גבינת ריקוטה
ההכנה:
מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים חמאה ופטריות, צולים עד שכל מי הפטריות מתאדים.
מוסיפים שמנת, טימין, מעט מלח ופלפל ומצמצמים כ – 4 דקות נוספות. מקררים, מוסיפים גבינות, מאזנים תיבול ושומרים בקירור.
במרכז כל "דף" בצק שמים ממילוי הפטריות, מורחים את קצוות הבצק בצהוב ביצה ומקפלים לצורת טורטלני.
חומרים לפטריות:
4 פטריות מכל סוג: פורטבלה, שמפיניון, שיטאקי, מורל פרוסות למדליונים (ללא רגל)
2 כוסות שמן זית
1 כף עלי אורגנו טריים
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
מחממים תנור לחום 220 מעלות, שמים את הפטריות על מגש אפיה, מתבלים עם החומרים וצולים כ– 5 דקות ושומרים חם.
חומרים לרוטב:
250 מ"ל יין סוביניון בלאנק "רקנאטי"
½ בצל אשלוט
קמצוץ פלפל שחור גרוס
ההכנה:
שמים בסיר קטן ומצמצמים לכמות של 2 כפות, מסננים ומוסיפים:
200 מ"ל ציר עוף
1 כפית אבקת פורצ'יני
250 מ"ל שמנת מתוקה
מצמצמים בחצי ושומרים חם.
להגשה:
מביאים סיר עם מים לרתיחה, מוסיפים את הטורטליני כ– 2 דקות ומסננים.
במרכז כל צלחת מניחים את תערובת הפטריות, מעל שמים את הטורטליני, יוצקים רוטב יין רקנאטי ומגישים.