טורט היער השחור

עוגה בווארית משודרגת במלית דובדבנים ובתוספת קירש – ליקר דובדבנים משובח. בנוסף, הבצק של העוגה הופך להיות בעל מרקם שוקולד עשיר ופדג'י

עוגה בווארית משודרגת במלית דובדבנים ובתוספת קירש – ליקר דובדבנים משובח. בנוסף, הבצק של העוגה הופך להיות בעל מרקם שוקולד עשיר ופדג'י.

תבנית בקוטר – 24

חלק ראשון – הכנת הטורט שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
300 גר' חמאה
4 ביצים מופרדות
3/4 1 כוס קמח
1 כף קקאו
1/2 שקית א.אפיה
1/3 1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וחמאה ומוסיפים את החלמונים ומערבבים.
מקציפים 4 חלבונים ואת הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
מקפלים את הקמח ואבקת האפיה.
אופים ב- 180C עד 40 דקות.

מלית:
לוקחים 150 גר' דובדבנים טריים.
משרים את הדובדבנים במשך שעה במקרר עם 1/3 כוס סוכר עד ליצירת מיץ.
מחממים את המיץ, ובמקביל מכינים בצד ומוסיפים כף אחת מחוקה של קורנפלור עם 1/3 כוס מים.
ברגע שהנוזלים מגיעים לטמפ' חמה (לא להרתיח), מוסיפים קורנפלור עם המים שהכנו מראש, וכף אחת של קירש – ליקר דובדבנים.
מערבבים את הכל ביחד עד שמסמיך מעט (לא הרבה).
מכבים את האש ומוסיפים את הדובדבנים.

חלק שני – הכנת הקציפות:
קציפה לבנה:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים לקצפת יציבה

קציפת שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
מקציפים את הקצפת לקציפה רכה.
ממיסים את השוקולד.
מקפלים ע"י השוואת טמפ' לקציפת שוקולד חלקה.

הרכבה – (בתוך תבנית העוגה):
מניחים פרוסה מן השלוש של הטורט שוקולד בבסיס תבנית העוגה.
מניחים את קציפת השוקולד מעל ושכבת מחית דובדבנים (100 גר') – מלית.
מניחים פרוסה נוספת מהשלוש וממלאים מעל קציפה לבנה וסוגרים עם הפרוסה
האחרונה ויתרת הקצפת.


לכבוד יום העצמאות 60 למדינת ישראל מציגה רשת "שמו הקונדיטוריה" קולקציית קינוחי רטרו בטעם. להשיג בכל סניפי רשת 'שמו קונדיטוריה'.
www.shemo.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר