טורט מוס שוקולד אפוי

 

המתכון  מתוך הספר החדש “מיקי שמו – המיטב” בהוצאת “על השולחן”

מכינים מוס שוקולד אחד, אופים חלק ממנו בתנור, ואת היתרה יוצקים על העוגה.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
10 ביצים מופרדות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
6 כפות חלב
1 כף ברנדי
לקישוט:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד. 
מחממים תנור ל-170 מעלות.
יוצקים 2/3 מהמוס לתבנית משומנת (את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר). 
אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה). 
יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות. 
כשעתיים לפני ההגשה מעבירים למקרר.
מפדרים בקקאו.
שומרים במקרר עד 3 ימים.

גיוון:
טורט מוס מוקה אפוי (פרווה):
מחליפים את החלב בקפה נמס מוכן באותה כמות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה