טחינה הנסיך מציגה סדרה חדשה ומגוונת של טחינה טהורה גלילית

מפעל טחינה הנסיך, אשר הוקם בשנת 1988 על ידי האחים עפיף ועיסא טנוס במטרה לייצר טחינה גולמית מסורתית באיכות גבוהה, מציג סדרת טחינה גלילית משובחת מגוונת.

בשלב הראשון תוציא טחינה "הנסיך" לשוק ארבע מוצרים משלושה סוגי טחינה גולמית: 100% שומשום בגדלים 1 קילו ו- 500 גרם, שומשום מלא 500 גרם, וטחינה מתובלת 500 גרם.
לדברי עפיף טנוס, בכל הסוגים נעשה שימוש בשומשום האיכותי ביותר. הטחינה אינה מכילה צבעי מאכל וחומרים משמרים, והיא עשירה בנוגדי חמצון – אנטיאוקסידנטים, סידן וברזל, ואינה מכילה גלוטן ושומן טרנס.

טחינה 100% שומשום טהור באריזות 1 קילו ו- 500 גרם
זו הטחינה הקלאסית והמוצר הנמכר ביותר של "הנסיך". טחינה גולמית עשויה מ-100% גרגרי שומשום, ללא רכיבים נוספים. המתכון המסורתי לטחינה כולל טחינה גולמית, מים, לימון ו/או מלח לימון, שום, פטרוזיליה ומלח. עדיף להשתמש בטחינה גולמית משובחת, מכיוון לשסלטי טחינה הקנויים מוכנים יש ערך תזונתי נמוך יותר, ולעתים קרובות מוסיפים להם עמילנים, חומץ וחומרי שימור שונים שנועדו להאריך את חיי המדף שלהם.

טחינה מתובלת – 500 גרם
"טחינה לעסוקים", או כאלה שאין להם ניסיון רב בהכנת טחינה. לטחינה זו מסיפים רק כמות שווה של מים ומלח לפי הטעם, והיא מוכנה לאכילה.

טחינה מלאה 500 גר'
עשויה מגרגר השומשום כולו – כולל הקליפה המכילה סיבים תזונתיים. בתהליך הפקת הטחינה הטהורה מקלפים את גרעיני השומשום מהקליפה הפנימית (מוץ), אולם כשטוחנים טחינה מלאה טוחנים גם את הקליפה החיצונית העשירה במיוחד בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
הטחינה שמתקבלת הינה בעלת מרקם גס יותר וניחוח ארומטי עשיר יותר. מזון מלא מכיל את התכונות הבריאותיות והיתרונות התזונתיים של החומר המקורי, כולל הסיבים שנמצאים בקליפה, והויטמינים שבפרי או בגרעין. הסיבים תורמים להגברת תחושת השובע, איזון רמות הכולסטרול, איזון רמות הסוכר, חיזוק המערכת החיסונית, ושיפור תפקוד מערכת העיכול.

הטחינה בהיבט הבריאות
הטחינה שייכת למשפחת השומנים, אך מקוטלגת כשומן בריא החיוני לגופנו. הטחינה עשירה בחומצות שומן רב בלתי רוויות, הידועות כבעלות אפקט מניעתי של מחלות לב וכלי דם. בנוסף, הטחינה מהווה מקור טוב לסידן.

הסיבות לצריכת טחינה גולמית
טעמה הטוב של הטחינה (בהשוואה לסלט טחינה מוכן), הינו הסיבה העיקרית לרכישת טחינה גולמית והכנתה בבית. הסיבה השנייה היא יכולתו של הצרכן לשלוט במאפייני הטעם באמצעות תיבול אישי. מגוון המאכלים שניתן להכין מטחינה גולמית, והעובדה שניתן לאכול טחינה גולמית כמעט עם כל דבר, הם סיבות לצריכת טחינה גולמית.
טחינה גולמית הינה סוג מזון שניתן לאכול כמעט עם כל תבשיל או מאכל. אף על פי כן, הרוב משתמשים בטחינה בעיקר להכנת סלט טחינה, וכרוטב הנלווה לסלטים ותוספות.

מחיר מומלץ לצרכן: 12.80 – 14/00 ₪ לחצי ק"ג, 24 ₪ ל-1 ק"ג.
להשיג בכל רשתות השיווק ובחנויות הפרטיות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה