טחינה עם חצילים קלויים

 

לא ברור אם הטחינה משדרגת את החציל, או שהחציל משדרג את הטחינה, אבל מה שבטוח זה שביחד מדובר כאן במעדן אמיתי.

חומרים:
3 חצילים בגודל בינוני
1 כוס טחינה בסיסית הנסיך, או טחינה יוגורט
2 עגבניות בשלות
1/3 כוס שמן זית
3 שיני שום
1 כף נענע קצוצה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
קולים את החצילים על האש מכל הצדדים עד שיהיו שרופים, ומניחים על גבי רשת, או שדוקרים את החצילים במזלג וצולים בתנור שחומם מראש לחום של גריל, כ-20 דקות מכל צד.
חוצים את העגבניות ומסירים את הגרעינים והמיץ.
מגררים בחלק הגס של הפומפיה, ומערבבים עם החומרים שנותרו.
חוצים כל חציל לשניים, ויוצקים על כל חצי מעט טחינה ועגבניות.
מגישים את החצילים כשהם עדיין חמימים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה