טיגוניות בשמן זית

 

חומרים לסופגניות:
100 מ"ל חלב
100 מ"ל מים
50 גרם סוכר
15 גרם חמאה
קמצוץ מלח
200 גרם קמח
4 ביצים
2 כפיות אבקת אפיה
שמן זית לטיגון עמוק

חומרים לקרם המילוי:
2 ביצים
כפית סוכר וניל
150 גרם סוכר
0.5 ליטר חלב
100 גרם קמח

אופן ההכנה:
בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב המים, הסוכר, החמאה והמלח.
באיטיות ותוך כדי ערבוב בכף עץ מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה, עד לקבלת תערובת חלקה ומוצקה.
מסירים מהאש ונותנים לבצק להתקרר מעט.
מערבבים פנימה את הביצים אחת אחרי השנייה.
מתקבלת תערובת דביקה ורכה.
מחממים במחבת או בסיר נמוך, שמן זית לטיגון בגובה של כחמישה ס"מ.
כאשר השמן חם, לוקחים כפית מהבצק ומכניסים לשמן.
הבצק יתפח ויקבל צורת כדור, וכאשר הוא ישחים מצד אחד, הופכים אותו להשחמה גם מצדו השני.
כך מטגנים את כל הבצק לסופגניות קטנות, מוציאים לנייר סופג לספיגת עודפי השומן ומניחים לסופגניות להתקרר.
יש לקחת בחשבון כי הסופגניות תופחות פי כמה בטיגון.
יש לשמור כי השמן לא יתחמם יתר על המידה ויישרף.

הכנת הקרם:
טורפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל, עד שמתקבלת תערובת בהירה.
מוסיפים את הקמח באיטיות , תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה.
באיטיות ותוך כדי ערבוב מתמיד מוסיפים את החלב .
מעבירים לסיר בעל תחתית כפולה, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שהתערובת הופכת לקרם חלק.
מניחים לקרם להתקרר מעט.
בעזרת שק זילוף מחדירים לסופגניות מעט קרם.

המתכון תורגם מאיטלקית על-ידי היועץ הקולינרי של מועצת הזיתים, שף מנה שטרום. באיטלקית הן נקראות FRITOLE, ובתרגום מילולי – טיגוניות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה