טיגוני החנוכה של פסקל

מתחילים כבר להריח את ניחוח הטיגונים באוויר, חנוכה בפתח, חג השמן. הכל מטוגן, חמים, טעים, נעים (בלי אף מילה על משמין).
פסקל פרץ-רובין
בחנוכה, כל מטבח מתהדר במעדן המיוחד שלו, כשהמשותף לכולם הוא הטיגון, בין אם מדובר בשמן עמוק או ברדוד, העיקר – שיהיה שמן. במשך כל שנות עבודתי כחוקרת, משמרת, מתעדת ומפצחת מתכוני סבתא, גיליתי שלחגים מקום חשוב ומיוחד בכל מטבח ומטבח, וניתן למצוא בכל חג "אוצרות" טעימים במיוחד. למדתי שבכל עדות ישראל מכינים לכבוד חנוכה מטעמים מלוחים ומתוקים אשר עוברים טיגון.

בחרתי לחשוף טעמים נהדרים לחנוכה שאינם אותן סופגניות מוכרות והאהובות כל כך, שלדאבוני הרב בשנים האחרונות עוברות שדרוגים ושינויים במראה, במליות ובציפויים. כמעט שכחנו איך היו נראות הסופגניות התפוחות השחומות והנפלאות בטעמן. איך כל נגיסה בסופגנייה הפכה בפינו לחגיגה של טעמים עם תיבול של ריבה אדומה נפלאה. לכן בחרתי שני מתכונים אחרים מהמוכר והידוע, אותם נוהגים להכין בעדות שונות.
שינוי נפלא לסופגנייה האהובה.

עוגיות כעך עגולות – יו-יו
עוגיות כעך קטנות מהמטבח התוניסאי והאלג'ירי. מרקמן של העוגיות מעט דחוס ההופך לפריך עם הטיגון, טעמן נפלא כשהן נטבלות בסירופ סוכר .

חומרים ל- 16-32 עוגיות:
3/4 4 כוסות קמח מנופה
4 ביצים
4-6 כפות שמן
4-6 כפות מים
2 כפות סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
שמן לטיגון
לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים
3 כפיות מיץ לימון

אופן ההכנה:
מניחים בקערה רחבה את הקמח המנופה.
מוסיפים את כל חומרי הבצק תוך כדי בחישה ולישה עד שהתערובת אחידה.
לשים היטב את הבצק לקבלת בצק רך וגמיש.
מחממים שמן בסיר עמוק.
נוטלים מן הבצק המוכן ומגלגלים בכפות הידיים עד שתתקבל רצועת גלילית קטנה.
מחברים אותה בקצותיה ומקבלים כעין כעך.
מטגנים את העוגיות בשמן החם על להבה בינונית, עד שהן מקבלות גוון חום זהבהב.
מניחים את כל חומרי הסירופ בקלחת נפרדת ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות לקבלת סירופ סמיך וצמיגי.
מצננים את העוגיות.
שמים את העוגיות בסירופ ומבשלים 2-3 דקות על להבה נמוכה.
מוציאים ומצננים.

סופגניות ציק צ'ק – בומיילאוס
סופגניות מהירות הכנה מספרד וארצות הבלקן. המתכון מתאים לכל מי שרוצה להכין סופגניות במהירות ללא הקפדה על צורה והתפחה חוזרת. מספיקות שתי כפות שמן חם, ותוך כמה דקות מקבלים סופגניות קלילות בצורות משונות, אותן מטבילים בסירופ מוכן או באבקת סוכר בלבד.

חומרים:
3 כוסות קמח מנופה
25 גרם שמרים טריים
קורט מלח
1 כף סוכר
1/4 2 כוסות מים
שמן לטיגון

לסירופ:
1/2 1 כוסות מים
1 כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
1 מקל קינמון קטן

אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה עמוקה.
מפזרים סביב את השמרים.
צרים גומה במרכז ולתוכה מוסיפים את המלח והסוכר.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים תוך כדי תנועות נמרצות עד לקבלת עיסה דלילה מעט.
מכסים ומניחים לתערובת הבצק לתפוח כשעה וחצי.
מחממים את השמן לטיגון בסיר עמוק.
נוטלים בכף גדולה מתערובת הבצק.
בכף נוספת מטילים את מנת התערובת לתוך השמן החם.
מטגנים היטב את הבצקניות–סופגניות משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר בינוני.
מבשלים על להבה בינונית כ-25-30 דקות.
מצננים מעט.
טובלים את הסופגניות בסירופ החם מספר שניות ומוציאים על מגש הגשה, או בוזקים אותן באבקת סוכר.

חג שמח

פסקל פרץ רובין היא בשלנית, אופה, עיתונאית אוכל ובעלת פורטל קולינארי,
והיא גם צילמה את התמונות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה